EEN STERKE INLEIDING VOOR JE ENGELSE PRESENTATIE IN 6 STAPPEN

Engelse presentatie
Een sterke inleiding is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van je Engelse presentatie. Dit is namelijk het deel waar je een goede eerste indruk moet maken en de aandacht van je publiek moet zien te vangen. Een goede inleiding bestaat uit 6 belangrijke onderdelen. Hieronder vind je een toelichting en voorbeeldzinnen bij elk onderdeel. Het schuingedrukte deel in de voorbeeldzinnen is het gedeelte wat je zelf aan mag passen voor je eigen presentatie.

BITE SIZE BOOST

Wist je dat we je ook professioneel kunnen begeleiden om een fantastische presentatie neer te zetten? De BITE SIZE BOOST is een kort traject om jou specifiek voor te bereiden op jouw presentatie, zodat je daar met flair en professionaliteit volledig jezelf kunt zijn. Lees hier meer...

Wil je meer weten over de BITE SIZE BOOST of hoe we jou kunnen begeleiden met je zakelijk Engels? Klik dan op de oranje button hieronder en plan vrijblijvend een call met ons in.

Presentatietips

Cursus zakelijk Engels - Gratis video training

Wat kun je doen om je Engelse presentatie te professionaliseren? Ik deel mijn beste tips met je in een korte video. Download m hier...

De 6 stappen voor een sterke inleiding

1. Verwelkom je publiek

Het is gebruikelijk om het publiek in de inleiding voor je presentatie even een warm welkom te heten. Dit kan namens jezelf, maar ook namens het bedrijf of evenement waar je voor spreekt.

Voorbeeldzinnen
Good morning, ladies and gentlemen, and welcome to … [locatie van het evenement]
Thank you all for coming today.
I hope you all had a pleasant journey here today.
I am glad to be here today.
On behalf of Improve your Business English, I would like to welcome you today.

2. Introduceer jezelf

Het publiek wil graag weten naar wie ze aan het luisteren zijn. Daarom bevat een goede inleiding ook informatie over jou. Vertel in ieder geval je naam en de reden waarom jij bevoegd bent om over het onderwerp te spreken. Onderstaande zinnen kun je gebruiken in de inleiding voor je presentatie.

Voorbeeldzinnen
I would like to quickly introduce myself. I am Anneke Drijver from Improve Your Business English.
Let me introduce myself. My name is Anneke Drijver and I am a Business English coach.
I am Anneke Drijver and I am looking forward to talk to you today about introducing your presentation.
For those of you who don’t already know me, my name is Anneke Drijver and I’m a Business English coach. Now let’s get started.

3. Grijp de aandacht in de inleiding van je Engelse presentatie

De eerste indruk die je geeft is belangrijk! Als jij een grappige anekdote, interessante gebeurtenis of toepasselijke grap opneemt in de inleiding, heb je gelijk een goede start gemaakt.

Voorbeeldzinnen
Did you know that introductions determine the attitude of the audience throughout the presentation?
Have you ever heard that visuals are as important as your story in a presentation?
Before I start, I would like a to share a quick story about my own experience with presenting.
I would like to start with a quote by …

4. Introduceer het onderwerp

Nadat je de interesse van je publiek hebt gewekt, kun je duidelijk vertellen wat precies het doel is van de presentatie. Hier hoef je niet veel tijd voor uit te trekken, maar kun je doen in één of twee duidelijke zinnen. Hierbij kun je ook aangeven of je zelf vooral aan het woord zal zijn of dat je interactie met het publiek wilt.

Voorbeeldzinnen
Today I am going to talk to you about killer presentations.
The purpose of my presentation is to show you how you can create the best introduction for your own presentation.
My goal today is to help you understand that introductions are important.
Today I would like to discuss introductions to presentations.
Today I would like to share with you one of the most important parts of a presentation.

5. Laat de opbouw van je Engelse presentatie zien

De opbouw van een presentatie met het publiek delen zorgt ervoor dat ze weten waar ze aan toe zijn. Hieronder zie je een manier om het verloop van een Engelse presentatie te beschrijven.

Voorbeeldzinnen
I’d like to give you a brief outline of my presentation. To start with, I will explain how you welcome your audience. Then I will mention the importance of introducing yourself. I will move on to introducing the subject. After that, I will talk about the structure of a presentation. Finally, I am going to give examples for sentences that indicate the instructions for questions.

6. Geef instructies over het stellen van vragen

Tot slot is het handig om in de introductie voor je presentatie aan te geven wanneer mensen vragen mogen stellen. Zo voorkom je dat je tijdens je presentatie onderbroken wordt terwijl je dat niet wil, of juist dat niemand vragen gaat stellen terwijl je graag een presentatie met interactie wilt.

Voorbeeldzinnen
I will try to answer all of your questions after the presentation.
Are there any questions at this point? If not, we’ll keep going.
Feel free to interrupt me if you have any questions.
If you have any questions you would like to ask, please leave them until the end, when I will be happy to answer them.
Feel free to ask any questions, however, I do ask that you wait until the end of the presentation to ask.

Wil je nog meer uit je presentatie halen?


Het e-boek IMPRESS met je Engelse presentatie – In 10 stappen naar een fabulous presentatie in het Engels geeft je een eenvoudige handleiding voor de perfecte Engelse presentatie. Je vindt er onder andere de meest gemaakte fouten en handige voorbeeldzinnen. Klik hier om het e-boek te bestellen.

Bite Size Boost

Om jou te helpen een fantastische presentatie in het Engels voor te bereiden onder de professionele begeleiding van een taalcoach, kun je bij ons een Bite Size Boost boeken. Een Bite Size Boost is een quick fix om je voor te bereiden op één doel. Een stip op de horizon, zoals een presentatie. Volledig ingezoomd op dat wat jij nu nodig hebt. Vol erin en snel resultaat. Lees hier meer!