KRACHTIG JE ENGELSE PRESENTATIE AFSLUITEN IN 5 STAPPEN

Engelse presentatie
Imagine… Je presenteert de resultaten van jouw succesvol afgeronde project voor een zaal van invloedrijke managers en CEO’s. Je leeft al weken naar de presentatie toe en nu is het alweer bijna voorbij: de laatste dia van je presentatie verschijnt op het scherm. Hoe ga je je Engelse presentatie afsluiten? “Nou, dit was het, bedankt?” Natuurlijk niet! Een goede presentatie heeft een nóg beter en krachtiger einde. Maar... hoe doe je dat precies?

We publiceerden al eerder een artikel over het belang van een sterke inleiding voor je Engelse presentatie en een algemeen artikel over je Engelse presentatie. In het laatste bericht vertelde ik je al hoe belangrijk het is om een krachtige afsluiting te hebben, omdat dat het laatste is wat potentiële klanten of zakenpartners van je zien of onthouden. Vandaag leg ik je uit hoe een Engelse presentatie afsluiten nu precies werkt.

BITE SIZE BOOST

Wist je dat we je ook professioneel kunnen begeleiden om een fantastische presentatie neer te zetten? De BITE SIZE BOOST is een kort traject om jou specifiek voor te bereiden op jouw presentatie, zodat je daar met flair en professionaliteit volledig jezelf kunt zijn. Lees hier meer...

Wil je meer weten over de BITE SIZE BOOST of hoe we jou kunnen begeleiden met je zakelijk Engels? Klik dan op de oranje button hieronder en plan vrijblijvend een call met ons in.

Presentatietips

Cursus zakelijk Engels - Gratis video training

Wat kun je doen om je Engelse presentatie te professionaliseren? Ik deel mijn beste tips met je in een korte video. Download m hier...

How to: Een Engelse presentatie afsluiten

1. Herhaal

Herhaling is de kracht van de boodschap! Wat is de kern van jouw presentatie en welk idee móéten de aanwezigen mee naar huis nemen? Hoe vaak het ook al door de presentatie heen is genoemd, de sleutelpunten mogen absoluut niet ontbreken in jouw conclusie! Je kunt benadrukken dat je de belangrijkste punten nog eenmaal gaat noemen door gebruik te maken van zulke zinnen:
To quickly recap, I would like you to remember these key points…
We have arrived at the end of the presentation. I’d like to summarize by repeating the three most important ideas…
That concludes my presentation. However, I’d like to quickly summarize the main points.
So, this concludes the focus of discussion today. To end the presentation, I’d like to higlight …
If there is one thing I want you to remember from today’s presentation, it is that …


2. Doe een call to action bij het afsluiten van je Engelse presentatie

Door een zogenaamde call to action denk jij vast een stap verder dan het publiek. Wat wil je het liefste dat het publiek doet na het luisteren van deze presentatie? Of waar kunnen ze meer informatie vinden, jouw product bestellen, of opkomende projecten volgen? Als je het direct aangeeft wat je graag wilt dat jouw publiek doet, hoeven zij er niet naar te gissen.
To close, I’d like to ask you to do this one thing…
You finally do not háve to listen to me speaking anymore, but if you líke to hear me speaking, please go to our website and watch our video.
If you support projects like this, it would be great if you would take two minutes to…
I have one last question. Please, before you leave the conference today, take the time to sign the petition.
My final note is, do not forget to call us this week to schedule an appointment.


3. Eindig met een bijpassende quote

Een goed gevonden quote jan zomaar het verschil maken voor jouw presentatie. Zoek er eentje uit die bij jouw verhaal of bij jouw call to action past. Zoals bijvoorbeeld:
The way to get started is to quit talking and begin doing. – Walt Disney.
What you do today can improve all your tomorrows. – Ralph Marston
It always seems impossible until it’s done. – Nelson Mandela
There’s a way to do it better – find it. – Thomas A. Edison

4. Vergeet niet om je publiek te bedanken…

Dat kun je bijvoorbeeld doen op de volgende manieren:
Thanks to all of you for your attention.
I sincerely appreciate your attention today.
I would like to thank you for your time and attention this evening.
My time is just about up, so to finish I would like to say thank you for listening.


5. … en om eventuele vragen te beantwoorden!

Het is handig als je aan het begin van je presentatie aangeeft wanneer er ruimte is voor het stellen voor vragen. Als je hier ruimte voor hebt vrijgemaakt aan het eind van je presentatie, kun je de vragenronde op de volgende manieren introduceren:
Now, if anyone has any questions, I would be happy to open up the discussion.
I would now be interested to hear whether you have any thoughts or questions.
Now, let’s move on to some Q&A.


Wil je nog meer uit je presentatie halen?


Het e-boek IMPRESS met je Engelse presentatie – In 10 stappen naar een fabulous presentatie in het Engels geeft je een eenvoudige handleiding voor de perfecte Engelse presentatie. Je vindt er onder andere de meest gemaakte fouten en handige voorbeeldzinnen. Klik hier om het e-boek te bestellen.

Bite Size Boost

Om jou te helpen een fantastische presentatie in het Engels voor te bereiden onder de professionele begeleiding van een taalcoach, kun je bij ons een Bite Size Boost boeken. Een Bite Size Boost is een quick fix om je voor te bereiden op één doel. Een stip op de horizon, zoals een presentatie. Volledig ingezoomd op dat wat jij nu nodig hebt. Vol erin en snel resultaat. Lees hier meer...