ENGELSE PRESENTATIE

Engelse presentatie
Het houden van een degelijke Nederlandse presentatie vergt een goede voorbereiding, laat staan een Engelse presentatie! Dan moet je namelijk een interessante, relevante en pakkende presentatie houden in een taal die niet jouw eerste taal is. Daar komen allerlei aspecten bij kijken. Hoe kun je bijvoorbeeld jouw ideeën in het Engels uiten zodat je luisteraars ze precies ontvangen op de manier waarop jij dat wilt?

Het is echt anders om een publiek toe te spreken of te overtuigen in een taal die niet je moedertaal is. Of het nu gaat om een uitgebreide Engelse presentatie of om een korte pitch.

Maar, geen zorgen, je bent namelijk precies het goede artikel aan het lezen. Gebruik de tips hieronder om een onvergetelijke presentatie neer te zetten!

BITE SIZE BOOST

Wist je dat we je ook professioneel kunnen begeleiden om een fantastische presentatie neer te zetten? De BITE SIZE BOOST is een kort traject om jou specifiek voor te bereiden op jouw presentatie, zodat je daar met flair en professionaliteit volledig jezelf kunt zijn. Lees hier meer...

Wil je meer weten over de BITE SIZE BOOST of hoe we jou kunnen begeleiden met je zakelijk Engels? Klik dan op de oranje button hieronder en plan vrijblijvend een call met ons in.

Presentatietips

Cursus zakelijk Engels - Gratis video training

Wat kun je doen om je Engelse presentatie te professionaliseren? Ik deel mijn beste tips met je in een korte video. Download m hier...

De 9 tips voor je presentatie

1. Schrijf een goede inleiding

Een goede presentatie in het Engels staat of valt met een goede inleiding. De inleiding moet pakkend zijn en ervoor zorgen dat je publiek al op het randje van de stoel komt te zitten. Zo maak je het publiek geïnteresseerd voor de rest van je presentatie. Een goede inleiding heeft 6 belangrijke onderdelen. Welke dat zijn lees je hier.

2. Bereid je Engelse presentatie goed voor

Je weet waarschijnlijk al dat het onderwerp van je presentatie en het publiek een grote invloed hebben op de manier van presenteren. Maar weet je ook dat je je Engelse woordkeuze hierop moet aanpassen?

Hoe sluit ik aan bij mijn luisteraars? Als je wilt dat je presentatie juist overkomt, moet je een inschatting maken van de mate waarin je luisteraars het Engels beheersen. Als je luisteraars de Engelse taal wat minder beheersen, is het beter om vooral makkelijke woorden te gebruiken. Spreek je tegen (near) native speakers? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van moeilijkere vaktermen tijdens je presentatie.

Hoe bereid ik mijn onderwerp voor in het Engels? De juiste Engelse vertaling van de belangrijkste woorden uit je presentatie in je hoofd hebben is erg belangrijk. Om deze vertaling op te zoeken, kun je een website als Interactive Terminology for Europe gebruiken. Hier kun je de woorden in de context vinden, zo weet je zeker dat je het juiste woord gebruikt.

3. Wees zelfverzekerd tijdens je presentatie

Of tenminste: probeer het! Echt goed presenteren lukt pas als je jezelf er ook goed bij voelt. Tijdens het presenteren in het Engels kan onzekerheid over je uitspraak er al snel voor zorgen dat je je niet comfortabel voelt.

Hoe verbeter ik mijn uitspraak? Natuurlijk is het niet nodig om een vlekkeloze Engelse uitspraak te hebben. Zolang je jezelf maar kunt zijn! Heb je toch het idee dat je je Engelse uitspraak wat zou willen verbeteren? Begin dan eens met het opnemen van je stem en vergelijk die opname met een native speaker om te controleren op welke vlakken het beter kan. Het kan ook helpen om de hulp van iemand anders in te schakelen. Vraag iemand om feedback, een ander herkent namelijk vaak fouten die jij onbewust maakt. Als je bang bent dat je Engelse uitspraak de kwaliteit van de tekst in de weg staat, lees je hier 13 eenvoudige tips om je uitspraak te verbeteren.

Twijfel je over de uitspraak van een woord? Luister dan naar de correcte Engelse uitspraak op het internet! Hiervoor kun je deze site gebruiken.

4. Let op je lichaamstaal tijdens het presenteren

Lichaamstaal kan je Engelse presentatie maken of breken. Door je houding kun je namelijk een groot stuk zekerheid, of juist onzekerheid, overbrengen. Met de juiste houding maak jij jouw Engelse presentatie dus nóg beter. In onderstaande video wordt uitgelegd wat een juiste houding is:5. Stop een persoonlijk element in je presentatie

Onderscheid jezelf van een standaard business praatje door je presentatie persoonlijk te maken. ‘Echte’ verhalen maken je presentatie pas echt interessant. Luisteraars zijn geïnteresseerd in deze verhalen, waardoor je je luisteraars pas echt weet te interesseren.

Duidelijk maken dat iets je persoonlijke mening is?
Speaking personally,
In my eyes,
I believe that…
From my point of view,
I would say that…
It seems to me that…
My own feeling on the subject is that…
I hold the opinion that…
I dare say that…

Bekijk ook deze leuke oneliners voor je presentatie eens. Misschien vind je er nog wel één voor jouw presentatie!

6. Presenteer een voorbeeld

Een plaatje of grafiek geven vorm aan je verhaal. Je luisteraars kunnen hierdoor zien wat je daadwerkelijk bedoelt; en een plaatje in combinatie met uitleg leidt tot een beter begrip. Onthoud: beelden zeggen meer dan woorden en zijn daarom de ideale aanvulling!

Een grafiek presenteren? Met deze termen en zinnen kun je vol zelfvertrouwen je grafiek uitleggen in je Engelse presentatie:

This graph indicates …
The figures in this table show…
This model shows…
This table represents…

The horizontal/vertical axis shows…
The broken/solid/dotted line indicates…
Or, the curve represents…
The blue column indicates…
The shaded area represents…

It increased a little / moderately / significantly / considerably.
It increased slowly / gently / rapidly / suddenly / dramatically.
A slow / gradual / steady / sharp / sudden / dramatic increase.

+ plus (and)
– minus (take away)
x multiplied by (times)
÷ divided by
= equals (is)
. point
% percent

Benieuwd hoe je je cijfers het beste kunt presenteren? Hier vind je meer tips.

7. Gebruik kernwoorden tijdens je presentatie

Neem een paar aantal simpele kernwoorden voor je Engelse presentatie en herhaal die telkens (maar niet te vaak natuurlijk). Door deze kernwoorden te herhalen is de kern van je presentatie niet te missen voor je publiek. Je onthoudt zelf precies wat je wilt vertellen, en het maakt het voor het publiek ook handiger om de presentatie te onthouden.

8. Presenteer met humor

Lachen vermindert stress! Zo voelen je luisteraars zich relaxter en staan ze meer open voor wat je te vertellen hebt. Als voorzetje heb ik in een eerder artikel een aantal zakelijke ‘ijsbrekers’ op een rijtje gezet die makkelijk aansluiten op een presentatie. Liever je eigen grappen bedenken? In dit filmpje vind je ideale tips over hoe je humor afstemt op je publiek:9. Sluit je presentatie af met een krachtige conclusie

Het einde van je presentatie is het laatste wat potentiële klanten of partners van je onthouden. Bedenk een knallende afsluiting! Een indrukwekkende quote die je kerngedachte ondersteunt of een verrassend feitje kunnen een mooi einde voor je verhaal vormen. Bekijk het 5-stappenplan om krachtig je Engelse presentatie af te sluiten.

Podcast

Wil je in alle gemak luisteren naar nog meer tips voor jouw Engelse presentatie? Luister dan eens naar de verschillende podcasts op onze site. Daar staan allerlei podcasts die ingaan op verschillende onderdelen van een Engelse presentatie.

Wil je nog meer uit je presentatie halen?


Het e-boek IMPRESS met je Engelse presentatie – In 10 stappen naar een fabulous presentatie in het Engels geeft je een eenvoudige handleiding voor de perfecte Engelse presentatie. Je vindt er onder andere de meest gemaakte fouten en handige voorbeeldzinnen. Klik hier om het e-boek te bestellen.

Bite Size Boost

Om jou te helpen een fantastische presentatie in het Engels voor te bereiden onder de professionele begeleiding van een taalcoach, kun je bij ons een Bite Size Boost boeken. Een Bite Size Boost is een quick fix om je voor te bereiden op één doel. Een stip op de horizon, zoals een presentatie. Volledig ingezoomd op dat wat jij nu nodig hebt. Vol erin en snel resultaat. Lees hier meer!