Engelse politieke termen

Get political! Engelse politieke termen

Geert Wilders en zijn “minder”-uitspraken? Engeland na de Brexit? De nieuwe bewoner van het Witte Huis? Politiek is overal en daar kun je moeilijk omheen: of je op je werk nu omringd bent door politiek of het laatste nieuws op het journaal voorbij ziet komen. Maar kun je hier ook in het Engels over meepraten? Ken je de Engelse politieke termen?

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Engelse politieke termen

Politiek is overal

Als ik aan één woord uit het woordenboek een extra omschrijving aan toe mocht voegen, is dat het woord ‘politiek’. Na “het besturen van een land, provincie, stad of dorp” zou dan komen te staan: “een onderwerp waarover men nooit uitgepraat raakt”.

Want mocht men dan uitgepraat zijn over de ene situatie, dan zijn er alweer zo’n twintig nieuwe situaties die kunnen dienen als gespreksonderwerp. Met het oog op de afgelopen verkiezingen in Amerika en onze aankomende verkiezingen in maart, besloot ik de meest voorkomende Engelse politieke termen voor je te verzamelen.

Je kunt er niet omheen

Mensen praten namelijk maar al te graag over het nieuws. En aangezien politieke gebeurtenissen vaak een groot deel van het nieuws beslaan, is de politiek automatisch gespreksstof. Maar waarom zou dat alleen in Nederland zo zijn? Voor hetzelfde geld sluipt het onderwerp je volgende internationale netwerkpraatje binnen. Politiek is net zo’n geliefd gespreksonderwerp buiten Nederland als binnen Nederland!

Wij helpen je op weg! Hieronder lees je een aantal politieke termen beginnend met de letter A. Succes!

Engelse politieke termen – “A”

aanhangers – supporters
actief kiesrecht – right to vote
actiegroep – advocacy group
actievoerder – activist
aftredend lid – retiring member
algemeen kiesrecht – universal suffrage
ambtenaar – civil servant / officer / clerk / official
amendement – amendment / alteration
aristocratie – aristocracy

Hoe ga jij om met de politieke discussies op kantoor? Laat het weten in een reactie!

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *