Engelse openingszinnen voor bij het netwerken

Business English openingszinnen – durf jij het aan?

Je bent in je eentje op een internationale conferentie en na een ochtend vol boeiende presentaties door inspirerende sprekers is het lunchtijd. Je loopt wat rond, haalt koffie en loopt dan een interessante spreker van die ochtend tegen het lijf. Het is een man met vernieuwende denkbeelden die van belang kunnen zijn voor jouw bedrijf dus je wilt hem dolgraag spreken. Eén probleem: hoe begin je het gesprek? Speciaal voor dit soort situaties hebben wij zes originele Engelse openingszinnen voor bij het netwerken, waarvan er altijd wel één toepasbaar is op de netwerksituatie waarin jij je bevindt. Durf jij het aan?

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Engelse openingszinnen voor bij het netwerken

1. Hi! What’s your story?

Te simpel? Te saai? Helemaal niet! Dit is een makkelijke manier om het gesprek te starten als je iemand beter wilt leren kennen, maar nog niet per se een doel hebt met het gesprek. Bij deze vraag kan de ander precies bepalen wat er wel of niet verteld wordt, waardoor je niet bang hoeft te worden dat de vraag te persoonlijk is. Daarnaast is het een makkelijke manier om achter iemands verhaal te komen.

2. What is the most interesting thing you heard today?

Als je het gesprek start met de intentie om het over een onderwerp te hebben dat die dag besproken is, is deze vraag interessant voor jou. Grote kans dat je na deze vraag een tegenvraag krijgt waarin jou wordt gevraagd waar jouw interesse lag en zo kun je snel toewerken naar het onderwerp waar je het over wilt hebben.

3. What’s the best part of your job?

Hoe maak je iemand enthousiast? Precies, door diegene te laten vertellen over zijn of haar passies. En deze vraag is de makkelijkste manier om diegene daar naartoe te leiden! Die heb je vast binnen.

4. What are your professional goals?

Situatie: je bent ervan overtuigd dat de ambities en bezigheden van iemand van waarde kunnen zijn voor je bedrijf. Het enige wat nu nog nodig is om het zeker te weten, is het hardop uit zijn of haar mond te horen komen. Voordeel: jij kunt hierna optreden als de reddende engel die je gesprekspartners kan helpen hun professionele doelen waar te maken: win-win!

5. What was the most memorable thing that has happened to you since starting this job?

En op deze vraag kan de ander waarschijnlijk met trots en enthousiasme antwoorden. Naast dat het antwoord waarschijnlijk stiekem erg interessant is, behoort deze vraag ook niet tot de lijst standaardvragen die gesteld worden op elk netwerkevenement waardoor het ook daadwerkelijk leuk is voor de ander om erover na te denken.

6. What are some things you want to accomplish before you die?

Een grappige en interessante vraag! Deze vraag kan je helpen om erachter te komen wie de persoon is achter de zakenman of –vrouw, en kan uiteraard vervolgens ook toegepast worden op het gebied van carrière. Een leuke manier van vraagstelling om achter de doelen en ambities van iemand te komen, voor zover die je nog niet bekend waren. Nu maar hopen dat jij er goed op kunt inspelen.

De allerbelangrijkste regel

Er is eigenlijk maar één belangrijke regel bij het beginnen van netwerkpraatjes. Over het algemeen houden mensen ervan om over zichzelf te praten. Tevens zijn ze er vaak erg goed in en kunnen ze er veel over vertellen. 😉 Goede Engelse openingszinnen voor bij het netwerken bestaan dus meestal uit een vraag die ervoor zorgt dat de ander over zichzelf vertelt.

Improve… your network skills!

Deze zes Engelse openingszinnen voor bij het netwerken helpen je wel door een conferentie of netwerkborrel heen. Maar wat als de moeilijkheid van netwerken bij jou niet ligt aan het starten van het gesprek, maar aan de Engelse taal? Dan is mijn boek Master Your Business English iets voor jou. Het leidt je langs alle belangrijke aspecten van zakelijk Engels die jij nodig hebt om goed beslagen ten ijs te komen én bevat interviews met topprofessionals die jou tips geven voor het internationaal zakendoen. Bestel het hier.

Ik ben benieuwd: heb jij nog mooie aanvullende Engelse openingszinnen voor bij het netwerken? Laat het weten in een reactie!

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *