engelse nieuwsapps

5x nieuwsapps om jouw Engels te verbeteren

Ken je dat gevoel? Je weet dat jij je Engels zou moeten verbeteren, maar je hebt er simpelweg de tijd niet voor? Dat hoeft gelukkig niet te betekenen dat er geen optie is. Het betekent simpelweg dat je op zoek moet naar nieuwe manieren om te leren. Het gebruik van Engelse nieuwsapps is een win-win situatie: als je het nieuws toch al volgt, waarom dan niet in het Engels? Het zal je niet veel extra tijd kosten, je blijft op de hoogte én je raakt vertrouwd met de Engelse taal. Daarom vind je hier 5 Engelse nieuwsapps die je kunt downloaden.

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Engelse nieuwsapps

1. BBC NEWS

iOS | Android

De BBC is een vooraanstaande Britse zender die je voorziet van nieuws van over de hele wereld. Je kent de zender ongetwijfeld. In de overzichtelijke app kun je precies zien uit welk gebied van de wereld een nieuwsbericht komt. In je persoonlijke nieuwsfeed kun je onderwerpen volgen die jij interessant vindt. Ben je een sportfanaat? Vergeet dan niet om ook de app BBC Sport te downloaden (klik hier voor iOS en hier voor Android)!

2. SKY NEWS

iOS | Android

Vind je de BBC nét iets te taai? Het eveneens Britse Sky News is een grote nieuwszender die iets commerciëler is dan de BBC en wat meer entertainment bevat. Sky News is daarom waarschijnlijk net een tikje eenvoudiger te volgen dan de BBC. De zender adverteert met de slogan ‘first for breaking news’ en staat bekend om een goede en uitgebreide verslaggeving.

3. AL JAZEERA ENGLISH

iOS | Android

Deze oorspronkelijk Arabische nieuwszender is inmiddels internationaal uitgegroeid tot een belangrijkste concurrent van o.a. BBC News en Sky News. Als je de app mét internetverbinding geopend is, laadt het nieuws en kun je de app ook gebruiken zonder internetverbinding – ideaal! De journalisten van Al Jazeera komen van over de hele wereld, waardoor je in de nieuwsvideo’s in de app allerlei verschillende accenten voorbij hoort komen.

4. THE NEW YORK TIMES

iOS | Android

Liever een Amerikaanse nieuwszender? Ga dan voor het prestigieuze The New York Times! Deze krant heeft de meeste Pulitzerprijzen (belangrijke Amerikaanse literatuurprijs voor o.a. nieuws) gewonnen van alle nieuwsorganisaties: maar liefst 114 stuks.

5. VICE

iOS | Android

Ben je op zoek naar een app die naast het nieuws ook veel informele artikelen aanbiedt? Download dan de Vice-app! Deze krant/magazine combineert allerlei verschillende soorten nieuws, van het laatste nieuws tot uitgebreide artikelen op het gebied van o.a. kunst, muziek, feminisme en gezondheid. De artikelen zijn handig gesorteerd, zodat je kunt zoeken op onderwerp.

Uiteraard zijn er ook een hoop andere Engelse nieuwsapps die je kunt downloaden! Nu al fan van apps? Lees dan ons artikel over handige apps voor het verbeteren van je Engels.

Voor welke Engelse nieuwsapp ga jij? Laat he ons hieronder weten.

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *