engelse conference call

Een Engelse conference call

Een conference call (telefonische vergadering) is één van de moeilijkere vormen van communicatie. Iedereen bevindt zich in een andere ruimte, met andere afleidingen. Ook is het soms onduidelijk wanneer wie een beurt mag nemen.

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Een conference call in het Engels gaat al helemaal gepaard met uitdagingen. Probeer maar eens het juiste moment te vinden om te spreken. Of om in één keer precies datgene te zeggen wat je wilt zeggen, in een andere taal. Een conference call is daarmee een stuk moeilijker dan een gewoon Engels telefoongesprek.

De zinnen in dit artikel helpen je een stukje op weg bij je Engelse conference call. Met de voorbeeldzinnen heb je namelijk in ieder geval de basis in huis!

Een Engelse conference call

Een Engelse conference call starten

Uiteraard begint de vergadering met een officiele opening. Moet jij deze verzorgen? Baseer je opening op deze standaardzinnen: I would like to welcome everybody today. Thank you for attending.

Als er sprake is van een conference call waarbij de deelnemers elkaar (nog) niet kennen, is het handig als iedereen zichzelf voorstelt aan het begin van de vergadering. Je kunt de deelnemers verzoeken om dit te doen met de volgende zinnen: Could you all indicate which office or department you represent? Next, could you all state your name clearly when speaking? That way, the minutes are recorded properly.

Verduidelijking vragen

In een conference call zijn er meerdere mogelijkheden waardoor iets onduidelijk kan zijn. Denk aan verbindingsproblemen, een haperende microfoon, te veel achtergrondgeluid bij een beller, een onduidelijke stem… Je kunt dan deze handige zinnen gebruiken om verduidelijking te vragen:

Could you speak more slowly please?
Could you repeat that last bit please?
Could you speak up please?
Could you explain that again?
I’m sorry, I didn’t get that. Could you say it again?

Een call onderbreken

En dan één van de lastigste dingen: hoe onderbreek je zo’n formeel telefoongesprek? Dat doe je met één van de volgende beleefde zinnen:
Sorry, would you mind if I asked a question?
Just to clarify, you are saying that…
Could I interrupt you for a minute?
Would you mind if I jumped in there, please?

Als het jouw beurt is om te praten…

… Dan kunnen een paar handige standaardzinnen niet ontbreken!
I’ll keep this brief.
Well, that covers everything I wanted to say.
Now, are there any questions?
I’m glad you asked that…
Let me get back on you on that.
I’ll find out and I’ll let you know.

Succes met je eerstvolgende Engelse conference call!

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reacties (2)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *