Engels verbeteren door TV te kijken

Je Engels verbeteren door TV te kijken

Het is inmiddels wel bekend dat goede Engelse vaardigheden van belang zijn in je internationale carrière en je kunnen helpen om daarin verder te komen. Maar zeg nou zelf: als jij een lange dag op je werk hebt gehad, zit jij er dan op te wachten om een Engels leerboek open te slaan? Of om woordjes te stampen als je ein-de-lijk weekend hebt?

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

De standaard manieren om Engels te leren werken natuurlijk prima, maar zijn zeker niet ideaal als jij er een drukke baan naast hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook genoeg andere manieren om aan je Engels te werken, en één daarvan is – jazeker – door achter de TV te kruipen! Inderdaad, gewoon vanaf de bank met een kop thee of een glaasje wijn. In dit artikel bespreken we 5 manieren voor het Engels verbeteren door TV te kijken.

How to: Je Engels verbeteren door TV te kijken

1. Doe het regelmatig!

Het is makkelijk om op de bank neer te ploffen en een avondje weg te kijken achter de sportzender of een realityserie. Maar probeer eens een Engelse zender op te zetten! Er zitten er hoogstwaarschijnlijk een aantal op je TV, en anders kun je ook een hoop vinden via internet. En je hoeft echt niet de hele avond achter BBC te zitten, maar daag jezelf uit om bijvoorbeeld elke dag een kwartier het nieuws te volgen. Of om om de dag een korte aflevering van een Engelse serie te kijken. Zo lang het maar regelmatig is, helpt dit je!

2. Kijk je favoriete programma’s of films opnieuw

Je hebt vast wel een favoriete Engelstalige film of serie die je al (meerdere malen) gekeken hebt. Kijk dit programma nu eens opnieuw, maar focus je dan op de Engelse taal! Omdat de verhaallijn al bekend is, kun je veel meer letten op woorden en de betekenis daarvan.

3. Kijk een animatiefilm of –serie

Ja, echt! Het kan soms makkelijker zijn om een animatiefilm of serie te kijken dan om naar echte acteurs en actrices te kijken. Daarnaast is de verhaallijn van een animatiefilm vaak makkelijker dan bij een echte film, waardoor je minder hoeft na te denken over het verhaal en meer kunt nadenken op de taal. Zoek een heerlijke Disneyfilm op Netflix op, om een avondje ‘je Engels te oefenen’!

4. Denk aan de ondertiteling

Want het verschilt per person hoe ondertiteling hen kan helpen. Engelse tekst met Nederlandse ondertiteling kan helpen om achter de betekenis van Engelse woorden te komen. Engelse tekst met Engelse ondertiteling kan je helpen te ontdekken hoe woorden klinken en met zinsopbouw, spelling en grammatica. En daarnaast is het soms ontzettend handig om de ondertiteling uit te zetten en je te focussen op je luistervaardigheden. Wissel dus af tussen deze drie opties, of zoek uit op welk gebied jij je Engels graag wilt verbeteren en wat voor jou het beste werkt!

5. Relax!

Want het allerfijnste aan op deze manier je Engels verbeteren is: er zijn geen examens, geen deadlines en er is geen druk om een bepaald woordenquota te leren per sessie. Het is ook oké als je maar een paar nieuwe woorden leert. Zolang er geen druk achter zit blijf je het leuk vinden, als je het leuk vindt doe je het vaker, en hoe vaker je het doet, hoe beter jouw Engels wordt.

Succes… en veel kijkplezier!

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (1)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *