engelse uitspraak

Eén woord, twee uitspraken

Sommige Engelse woorden kunnen op twee manieren worden uitgesproken. Bij de eerste manier leg je de klemtoon op het eerste deel van het woord, en bij de tweede manier leg je de klemtoon op het tweede deel van het woord. De betekenis van het woord is afhankelijk van waar je de klemtoon legt. In deze podcast hoor je 8 voorbeelden van zulke woorden én een algemene regel voor wanneer je welke klemtoon legt in je Engelse uitspraak.

Quick and Easy Tips for your Business English

Deze podcast aflevering: Eén woord, twee uitspraken (Engelse uitspraak), maakt deel uit van de serie Quick and Easy Tips for your Business English, met als host Anneke Drijver.

🎧 Podcast linkjes

Klik op een van de volgende linkjes om direct naar de podcast te luisteren: SoundCloud of YouTube.

Op je smartphone

Het is ook mogelijk om op je smartphone naar de podcast te luisteren. Dit kan door de desbetreffende app te openen (misschien eerst downloaden) en te zoeken op de naam van de podcast: Quick and Easy Tips for your Business English. De podcast is te beluisteren op SoundCloud, iTunes of YouTube. Je kunt de aflevering ook downloaden zodat je bijvoorbeeld in de auto kunt luisteren.

Engelse netwerkvragen 

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod van zowel live als online trainingen. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *