business english vocab

Easily Expand your Business English Vocab!

Ik acht de kans groot dat je dit artikel leest omdat je je business English vocab wil vergroten en je niveau wilt verhogen. Ben je al druk bezig met het oefenen van Engels spreken, lezen, grammatica leren, taalstrategieën beheersen, of heb je misschien al een van onze trainingen aangeschaft? Zelfs als het lezen van deze blog de eerste stap is in het verbeteren van je taalniveau, wil ik graag zeggen: goed bezig!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Het verbeteren van je business English is namelijk niet de makkelijkste taak, en alle kleine beetjes helpen! Daarom geef ik je in deze blog 15 woorden die jij in je business English vocabulaire móét hebben. Of dat nou is om indruk te maken op een potentiële werkgever, omdat het nodig is voor de baan die je hebt gekregen, om beter te kunnen communiceren met internationale partners of collega’s, of gewoon voor jezelf: met deze woorden ben je weer een stap dichterbij je doel!

Your business English vocab

Business English Term Nederlandse Vertaling Uitleg
To organise Organiseren Dit werkwoord is onmisbaar op de werkvloer. Het helpt je namelijk met regelen en plannen. Super essentieel!
To expand Uitbreiden, vergroten Vaak wordt dit werkwoord in positieve context gebruikt. Expanding a business is namelijk goed nieuws!
Clause Clausule Hiermee wordt een bepaalde verklaring of term in een contract bedoeld. Het wordt vaak gebruikt bij rechterlijke zaken.
Null and void Van nul en gener waarde Hiermee wordt iets bedoeld dat ongeldig, niet-bindend en zonder rechtskracht is.
Competitor Concurrent
Invoice Factuur, rekening
Counteroffer Tegenbod
Consensus Overeenstemming In een vergadering waarin meerdere belangen meespelen, is het belangrijk om tot een consensus te komen.
Visual aids Visuele hulpmiddelen Hiermee worden bijvoorbeeld grafieken, foto’s, of kaarten bedoeld. Alles wat het begrijpen van een bepaalde zaak gemakkelijker maakt.
Estimate Schatting Dit woord kan zowel als zelfstandig naamwoord en als werkwoord gebruikt worden.
Equipment Benodigdheden, apparatuur, uitrusting Dit woord kan je vaak gebruiken in plaats van het minder formele stuff.
Guarantee Garantie
Authorization Autorisatie Rechterlijke of formele goedkeuring of toestemming
Market research Marktonderzoek Marktonderzoek is een belangrijk onderdeel om erachter te komen wat de klanten van je bedrijf nodig hebben

Don’t forget

Probeer je je er bewust van te zijn dat, ondanks dat je deze woorden misschien al kent, het gebruik ervan een tweede is. Vaak is onze passieve woordenschat namelijk een stuk groter dan onze actieve woordenschat. Met passieve woordenschat worden de woorden bedoeld die je begrijpt wanneer je Engels leest of luistert. Met actieve woordenschat worden de woorden bedoeld die je gebruikt wanneer je Engels schrijft of spreekt. Ga dus op een bewuste manier aan de slag met het gebruik van bovenstaande woorden. Op die manier komen ze zo in je actieve woordenschat!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *