correct pronunciations

Do you know the correct pronunciations?

De Nederlandse taal is in sommige opzichten best makkelijk. Wist je namelijk dat de meeste woorden (bijna) precies zo uitgesproken worden als ze geschreven staan? Op die manier is het heel simpel om aan de hand van de spelling van een woord de uitspraak te achterhalen. Misschien had je het al door, maar dit is in het Engels absoluut niet het geval. Vandaar het belang van correct pronunciations.

Heb je de blog van een jaar geleden genaamd Enough with the tough -ough, this will guide you through al gelezen? Dit artikel gaat in op de verschillende uitspraken van de lettercombinatie -ough in het Engels, en is een goed voorbeeld van het feit dat dezelfde schrijfwijze tot veel verschillende uitspraken kan leiden. Twijfel je soms over hoe een woord uitgesproken moet worden? In deze blog geef ik je een aantal Engelse woorden die veelal verkeerd worden uitgesproken, zodat jij het nooit meer verkeerd hoeft te doen!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Correct pronunciations

Let’s get started!

Woord Uitleg Britste uitspraak Fonetisch
Analysis Het komt vaak voor dat mensen de klemtoon verkeerd leggen, of niet goed weten hoe de klinkers uitgesproken worden uh-nal-uh-sis əˈnæləsɪs

 

Greenwich De meeste mensen spreken dit uit zoals het geschreven staat, dus als green-which. Grin-idz ˈgrɪnɪʤ

 

Adjacent De meeste Nederlanders gaan ervan uit dat de a op het begin van het woord ook als een a wordt uitgeproken. Dat is niet zo! uh-jay-sunt əˈʤeɪsənt

 

Wednesday Veel mensen spreken dit woord uit zoals het geschreven staat, maar niets is minder waar. wens-dey ˈwɛnzdeɪ

 

Candidate Soms vergeten mensen de d in het midden van het woord. ken-di-det ˈkændɪˌdeɪt

 

Either Is het nou ai of ie? Veel mensen twijfelen tussen de juiste uitspraak bij dit woord. De Britse variant is ‘ai’ en de Amerikaanse variant is ‘ie’. Zorg er dus voor dat je één vorm consistent kiest Brits: aide

Amerikaans: ieder

Brits: ˈaɪðə

Amerikaans: ˈiðər

 

Neither Hetzelfde geldt voor dit woord. Enne, vergeet niet de r op het eind weg te laten als je voor de Britse variant gaat! Brits: naide

Amerikaans: nieder

Brits: ˈnaɪðə

Amerikaans: ˈniðər

 

To make or take a picture?

Als laatste geef ik je een veelgemaakte vertaalfout mee. Hoe zou jij in het Engels aan iemand vragen of iemand een foto van je kan maken? ‘to make a picture’? Fout! Onthoud dat het in het Engels altijd ‘to take a picture’ is.

🔗 Ben je benieuwd naar meer Engelse woorden die vaak verkeerd worden uitgesproken? Lees dan de blogs Commonly mispronounced words, Enough with the tough -ough, this will guide you through en How do I pronounce pronunciation? eens! Zijn er woorden waarvan jij altijd over de uitspraak twijfelt? Laat het me weten in de reacties!

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (2)

  1. Ik hoor premier Rutte regelmatig the als thie uitspreken zelfs als het volgende woord een medeklinkerklank heeft, ovrrgenomen van De Hoop Scheffer ? Dit is toch fout ?

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *