merketing legal Engels

ABC van Zakelijk Engels: Marketing en Legal Terms (deel 2)

Als zakelijk professional of ondernemer is het belangrijk om een uitgebreide woordenschat in het Engels te hebben, vooral als je veel te maken hebt met internationale zakenrelaties. Natuurlijk weet jij daar het belang al van, anders zou je deze blog over marketing en legal Engels niet lezen.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Marketing & legal Engels

 
Maar waarom is het nou zo belangrijk? In het artikel van twee weken geleden lichtte ik het ook al toe. Het beheersen van een uitgebreide woordenschat kan je helpen effectief te communiceren, wat cruciaal is voor het opbouwen van relaties en het bereiken van zakelijke doelen. Dat loopt een stuk vlotter wanneer jij belangrijke termen kent en gemakkelijk kunt gebruiken wanneer je Engels spreekt. Daarom ga ik in deze blog door op vorige week met Engelse termen die elke zakelijke professional zou moeten kennen!

Vorige week heb ik belangrijke Business terms en Financial terms behandeld. Vandaag ga ik daarop door met belangrijke Marketing Terms en Legal Terms.

Marketing terms

Als je werkt in de marketing, zijn er tal van Engelse termen die je moet kennen.

Branding: Branding is het proces van het cre”eren van een merkimago en het opbouwen van een merkreputatie. Het omvat het ontwerpen van een merkidentiteit (zoals een logo, kleurenschema en slogan) en het communiceren van de kernwaarden en missie van het merk aan het publiek. Het doel van branding is om het merk te onderscheiden van concurrenten.
Lead generation: Lead generation is het proces van het aantrekken van potentiële klanten voor een product of dienst. Het omvat het genereren van interesse bij mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het product of de dienst en het verzamelen van hun contactgegevens zoals hun naam en e-mailadres. Het doel van lead generation is om potentiële klanten te identificeren en hen te betrekken bij het verkoopproces.
Customer acquisition: Customer acquisition is het proces van het aantrekken van nieuwe klanten voor een product of dienst. Het omvat het converteren van nieuwe klanten in betalende klanten door middel van marketing en verkoopactiviteiten. Het doel van customer acquisition is om de omzet te verhogen door nieuwe klanten aan te trekken en te behouden.
Market segmentation: Market segmentation is het proces van he topdelen van de markt in verschillende subgroepen op basis van de demografische en gedragsmatige kenmerken. Het doel van market segmentation is om de behoeften en interessed van verschillende doelgroepen beter te begrijpen en aan te spreken. Het kan helpen bij het ontwikkelen van gerichte marketingstrategieën en het verbeteren van de efficiëntie van de marketinguitgaven.

Legal terms

Het kennen van juridische termen kan je helpen om effectief te communiceren met juridische professionals en problemen te voorkomen. Enkele juridische termen die elke zakelijk professional zou moeten kennen zijn de volgende:

Indemnification: Indemnification is een juridisch concept waarbij een partij de verantwoordelijkheid op zich neemt om een andere partij te compenseren voor eventuele verliezen, schade of kosten die voortvloeien uit een specifieke gebeurtenis of situatie.
Waiver: Een waiver is een vrijwillige afstand van een recht, aanspraak of voorecht door een persoon of organisatie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer een persoon afziet van het recht om een eis of aanklacht tegen een andere partij i te dienen. Ze kunnen schriftelijk of mondeling voorkomen en er moet toestemming voor gegeven worden door alle betrokken partijen.
Confidentiality agreement: Dit Engelse begrip staat in het Nederlands ook wel bekend als een geheimhoudingsovereenkomst of NDA (non-disclosure agreemeement). Het is een juridisch document dat een overeenkomst tussen twee of meer partijen bevat om vertrouwelijke informatie geheim te houden. Het kan gebruikt worden om bedrijfsgeheimen, intellectuele eigendom, persoonlijke informatie en andere vertrouwelijke informatie te beschermen.

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *