business finance woordenschat zakelijk Engels

De ABC van zakelijk Engels: business en financial terms (deel 1)

Als zakelijk professional of ondernemer is het belangrijk om een uitgebreide woordenschat in het Engels te hebben, vooral als je veel te maken hebt met internationale zakenrelaties. Natuurlijk weet jij daar het belang al van, anders zou je deze blog misschien niet lezen.

BETER IN HET ENGELS COMMUNICEREN?

Ontdek hoe je je zakelijk Engels zo snel mogelijk up-to-speed krijgt voor jouw rol, functie en werksituatie.

Maar waarom is het nou zo belangrijk? Het beheersen van een uitgebreide woordenschat kan je helpen effectief te communiceren, wat cruciaal is voor het opbouwen van relaties en het bereiken van zakelijke doelen. Dat loopt een stuk vlotter wanneer jij belangrijke termen kent en gemakkelijk kunt gebruiken wanneer je Engels spreekt. Daarom geef ik je in deze blog Engelse termen die elke zakelijke professional zou moeten kennen!

In dit artikel begin ik met business terms en financial terms, maar ik raad je aan de komende weken de blog goed in de gaten te houden. In volgende delen ga ik namelijk ook marketing terms, legal terms, sales terms en IT-terminologie behandelen die jij als zakelijk professional niet kunt missen!

Business terms

Bedrijfsjargon is onvermijdelijk in de zakenwereld en het kennen van deze woorden is essentieel voor een effectieve communicatie.

  • ROI: Dit staat voor “Return on Investment” en is een meting van de winst of het rendement dat wordt gegenereerd door een investering in verhouding tot de kosten van die investering. Het is dus een financiële ratio die wordt gebruikt om te beoordelen hoe winstgevend een investering is.
  • KPI: Deze afkorting staat voor “Key Performance Indicator”, wat een meetbare waarde is die wordt gebruikt om de prestaties van een bedrijf, afdeling of werknemer te evalueren ten opzichte van vooraf bepaalde doelstellingen.
  • B2B: Dit staat voor “Business to Business” en verwijst naar bedrijven die goederen of diensten leveren aan andere bedrijven in plaats van aan individuele consumenten.
  • MVP: Dit staat voor “Minimum Viable Product” en is de eerste versie van een product of dienst die een basisfunctionaliteit biedt die snel op de markt wordt gebracht om feedback van klanten te verzamelen. Met die feedback wordt vervolgens het product of dienst verbetert.

Financial terms

Financiële termen zijn onmisbaar als je met geld en investeringen te maken hebt. Enkele veelvoorkomende financiële termen zijn:

  • Cash Flow: Dit is de beweging van geld in en uit een bedrijf gedurende een bepaalde periode. Je hebt positieve cash flow (er komt meer geld binnen dan eruit gaat) en negatieve cash flow.
  • Balance sheet: Dit is een financieel overzicht dat de financiële positie van een bedrijf weergeeft op een specifiek moment. De balans geeft informatie over de totale waarde van het bedrijf.
  • Capital expenditure: Dit is een kapitaaluitgave, wat een investering is die naar verwachting een langere levensduur heeft en in de toekomst inkomsten zal genereren, zoals apparatuur of gebouwen.
  • Profit and loss statement: Dit is een winst- en verliesrekening (ook wel resultatenrekening genoemd). Het is een financieel overzicht dat de inkomsten, kosten en winst (of verlies) van een bedrijf gedurende een bepaalde periode weergeeft.

Nu ben ik heel benieuwd: hoeveel van deze termen kende jij al? En misschien nog beter: hoeveel gebruikte je er al van wanneer je Engels spreekt op de werkvloer? Laat het me weten in de reacties! Enne… stay tuned, want over twee weken bespreek ik meer termen die jij als zakelijk professional niet kunt missen!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *