A-B-Cryptocurrency termen

De Bitcoin en andere digitale munten hebben definitief hun entree gemaakt in de ‘gewone wereld’. En daar komen we niet onderuit: sinds hun doorbraak kom je ze meer dan regelmatig tegen op nieuwssites, social media en in de gespreksonderwerpen bij de koffieautomaat. Dat brengt met zich mee dat je nu écht niet meer om de Engelse cryptocurrency termen heen kan.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Om je te helpen om iets te snappen van de ingewikkelde termen die langskomen op het journaal, en om ervoor te zorgen dat je de volgende keer wél weet waar het over gaat bij de koffieautomaat: 14 cryptocurrency termen uitgelegd in begrijpelijke taal.

Veelvoorkomende cryptocurrency termen

Altcoin

Altcoin is een afkorting voor alternative coin. Hiermee worden alle cryptografische munten bedoeld die niet de Bitcoin zijn.

Blockchain

De blockchain is een soort digitaal grootboek waarin alle Bitcoin transacties openbaar worden gemaakt. Je kunt het zien als gezamenlijke database van wie eigenaar is van wat.

Blocks

Blocks zijn de ‘pagina’s in de blockchain. Deze pagina’s worden permanent in de blockchain opgeslagen.

BTC

Dit is de afkorting voor Bitcoin en wordt gebruikt bij bijvoorbeeld het weergeven van de koers.

Coldwallet

Een offline digitale portemonnee voor cryptografisch geld. Dit geld staat niet op het web of andere computers, en is dus een veilige opslagplaats. Er kunnen transacties mee worden verricht zodra er internetverbinding is.

Cryptocurrency

De term voor al het digitale geld zoals de Bitcoin en de Litecoin.

Cryptography

Dit is een techniek die ervoor zorgt dat te verzenden informatie beveiligd wordt. Zo kunnen eventuele mensen die toegang hebben tot het kanaal vanwaar informatie verzonden wordt onmogelijk zien wat voor informatie dit is. Cryptography is dus een manier om informatie te versleutelen die gebruikt wordt bij het verzenden van coins.

Fiat

Fysiek geld (zoals de euro) dat je kunt gebruiken om Bitcoins en andere cryptografische munten te kopen.

FOMO

Deze afkorting staat voor Fear Of Missing Out, ofwel de angst om iets te missen. In de wereld met cryptografisch geld wordt deze term gebruikt als een bepaalde munt snel in waarde stijgt: snel geld verdienen! De eerste reactie van personen die ‘last’ hebben van FOMO is dan om de munt aan te schaffen omdat ze bang zijn de boot te missen en niet mee te kunnen profiteren van de winst die uit de verkoop van zo’n munt kan worden gehaald.

FUD

Deze afkorting staat voor Fear, Uncertainty en Doubt. De term wordt bijvoorbeeld gebruikt voor negatief nieuws dat expres naar buiten is gebracht om angst te zaaien en daardoor de koersen van bepaalde munten te laten dalen.

Minen

Minen is een ingewikkeld coderingsproces om cryptografisch geld te creëren.

Private key

Als je een online wallet aanmaakt krijg je een tekenreeks (met getallen en letters) die je geheim moet houden. Deze tekenreeks is namelijk de sleutel om transacties te doen: hiermee kun je de overdracht van bitcoins tekenen en dus bitcoins verzenden.

Wallet

Software waar je virtuele geld opgeslagen wordt en waar transacties mee worden verricht.

Whale

Een investeerder of partij die een groot percentage van een bepaalde cryptomunt bezit. Een whale heeft veel invloed op de prijs van een munt: als whales besluiten hun (grote) aandeel munten te verkopen, kan de prijs van een munt namelijk veel dalen.

Welke belangrijke cryptocurrency termen missen we nog? Laat het weten in een reactie!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *