zelfvertrouwen zakelijk Engels

Communicate with confidence!

Het spreken van Engels is voor heel veel mensen een enorm belangrijke factor van hun werk. Bovendien blijft het belang van Engelse communicatie op zakelijk gebied alleen maar groeien door de huidige geglobaliseerde zakenwereld. Engelse taalvaardigheid is in sommige gevallen zelfs niet meer weg te denken wanneer je het hebt over professioneel succes.

Voor veel ondernemers of zakelijk professionals kan het echter een uitdaging zijn om zelfvertrouwen op te bouwen om goed te communiceren in een Engelstalige zakelijke omgeving.

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Vol zelfvertrouwen zakelijk Engels spreken

 
Wist jij dat je bepaalde strategieën kunt toepassen en vaardigheden kunt oefenen om met zelfvertrouwen zakelijk Engels te leren. Precies dat wat jij nodig hebt om uit te blinken in een internationale setting ? In de blog van deze week geef ik je vier van die strategieën en vaardigheden die je hierbij kunnen helpen!

Continu leren

Vertrouwen krijgen in Engels spreken komt niet vanzelf. Je zult met toewijding de Engelse taal moeten leren, en het allerbeste om dit te doen is door te proberen continu te leren. Daag jezelf uit om elke dag bezig te zijn met de Engelse taal, of het nou met taaloefeningen, het lezen van een zakelijk artikel, het luisteren naar podcasts of audioboeken of (zakelijke) video’s is. Door jezelf elke dag bloot te stellen aan de Engelse taal, zal je woordenschat en je begrip van de taal enorm groeien. En hierbij ook je vertrouwen!

Op zoek naar Engelse gesprekken

Zoek actief naar mogelijkheden om Engelse gesprekken te voeren, zowel op je werk als daarbuiten. Wordt bijvoorbeeld lid van een taaluitwisselingsgroep, neem deel aan een Engelstalige club of ga naar een internationaal netwerkevenement. Daarnaast kan je een taalpartner vinden waarmee je afspreekt enkel in het Engels te communiceren. Hierdoor zul je echt merken dat je vertrouwen grote sprongen.

Uitspraak en intonatie

Een duidelijke uitspraak en de juiste intonatie zijn belangrijke factoren voor effectieve communicatie en het vertrouwen daarin. Besteed daarom aandacht aan de uitspraak en intonatie van Engelse taalsprekers en probeer dit na e doen. Een hele goede oefening hiervoor heb ik al eens eerder gedeeld. De oefening heet Speech Shadowing, en door hier te klikken lees je hoe het precies in zijn werking gaat. 

Breid je zakelijke woordenschat uit

Het opbouwen van een grote zakelijke woordenschat is essentieel voor zelfverzekerde communicatie. Besteed daarom tijd aan het leren van vakjargon, uitdrukkingen en gezegden. Maak hierbij gebruik van flashcards, gespecialiseerde zakelijke Engelse leerboeken of websites om je woordenschat uit te breiden. Hoe meer je vertrouwd raakt met zakelijke terminologie, hoe zelfverzekerder je zult zijn wanneer je ze in gesprekken gebruikt. Ben je benieuwd naar meer tips over hoe je je zakelijke woordenschat uit kunt breiden? Luister dan eens naar de podcast Zo verbeter je jouw zakelijk Engelse woordenschat!

Onthoud dus dat zelfvertrouwen ontwikkelen hand in hand gaat met toewijding en oefening. Wees bereid om uit je comfortzone te stappen, dan zul je echt merken dat jouw leerproces én je vertrouwen daarin enorm toeneemt. Heb je vragen? Laat het me weten in de reacties!

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *