mooie engelse woorden

Can words be ineffable as well?

Het Engels is een prachtige taal met een enorm uitgebreide woordenschat. Ik kan enorm genieten van mooie Engelse woorden. Dat kan bijvoorbeeld liggen aan de betekenis, maar ook aan de lettercombinatie of hoe het woord klinkt. En, ik ben zeker niet de enige! Na wat online zoekwerk kom je enorm lange lijsten met woorden tegen die mensen omschrijven als the most beautiful words of the English language.

In deze blog zet ik er een aantal voor jou op een rijtje. Dit is naast leuk ook nog eens handig: de kans is namelijk groot dat er best wat woorden tussen zitten die je misschien nog niet kent. Hello uitbreiding van jouw woordenschat! Ben je benieuwd geworden naar wat het woord ineffable uit de titel betekent? Lees dan gauw verder!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Mooie Engelse woorden

 
Mellifluous
Dit woord omschrijft een geluid dat aangenaam en prettig is om te horen. In het Nederlands zou je dit kunnen vertalen met een ‘honingzoet’ of ‘oorstrelend’ geluid.

Ineffable
Ken je dat gevoel, dat iets bijna te geweldig is om goed te kunnen omschrijven? Dat is precies wat dit woord betekent. In het Nederlands zou je dit kunnen vertalen met ‘onbeschrijfelijk’.

Hiraeth
Dit is een woord uit Wales, het land wat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Er is zelfs geen directe Engelse vertaling voor. De betekenis van het woord is het hebben van heimwee naar een plek of thuis waar je niet meer heen kan gaan, of wat zelfs nooit geweest is. Een Nederlands woord wat qua betekenis een beetje in de buurt komt zou ‘nostalgie’ kunnen zijn.

Serendipity
Dit woord omschrijft de gebeurtenis dat er bij toeval iets gebeurt, wat positief of blij is. Denk bijvoorbeeld eens aan dat je een oude jas weer eens aantrekt en een briefje van twintig euro in de binnenzak vindt. Je vindt bij toeval iets, wat ook nog eens leuk is!

Epiphany
De betekenis van dit woord is een moment van een plotselinge openbaring. Dit kan bijvoorbeeld duiden op een moment waarop je je opeens iets belangrijks beseft.

Ephemeral
In het Nederland zou dit woord vertaald kunnen worden met ‘kortstondig’. Het betekent dus dat iets voor een kort moment heeft geduurd. In het Engels kan je dit omschrijven met lasting for a short time, wat een mooie omschrijving is.

Denouement
Dit woord kan in het Nederlands vertaald worden met ‘ontknoping’. Het geeft dus de afloop van een ingewikkeld verhaal aan. Na het moment van denouement begrijp je het verhaal en is de kans groot dat je boek bijna uit is!

Vellichor
Dit woord is een van mijn persoonlijke favorieten: het betekent namelijk de vreemde aantrekkingskracht die je kan voelen voor oude boekenwinkels. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de oude straatjes van een Engelse stad, waar je opeens een stoffig boekenwinkeltje tegenkomt.

Tot slot
Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige woorden te bedenken. Nu ben ik erg benieuwd: heb jij een favoriet Engels woord? Laat het weten in de reacties!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reacties (1)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *