In business met de British

In business met de British? Lees dan deze 10 tips!

Zoals het handig is om de taal goed te spreken als je zaken doet met Britten is het ook zeer waardevol om je van tevoren te verdiepen in de cultuur. Wees je er goed van bewust dat mensen in andere landen, een heel andere cultuur hebben en dat geldt ook voor de manier waarop zij zaken doen. Neem in ieder geval niet aan dat je het wel weet hoe het zit met in business met de British en ga niet onvoorbereid op stap.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Ik weet nog goed dat ik op mijn eerste werkdag in Engeland op de bus stond te wachten en de bus gewoon niet kwam. Ik was volledig gestrest en geïrriteerd, maar de Britten bleven rustig staan en bleven volledig kalm. Niemand die er ook maar iets van zei, ook mijn baas niet toen ik op mijn werk kwam. Pas later kwam ik erachter dat dit hun manier van doen is.

Ga je op zakenreis naar Engeland of ontvang je Britten hier in Nederland, houd dan in ieder geval rekening met het volgende…

10 tips voor: In business met de British!

Tip 1

Over het algemeen kun je stellen dat de meeste Britten beleefd, gereserveerd en terughoudend zijn. Veel meer dan wij, ‘Nederlanders.’ Houd hier ook met praten rekening mee. Gebruik voor je gevoel overdreven vaak ‘please’, ‘thank you’ en ‘sorry.’

Tip 2

Schud iedereen de hand als je binnenkomt en doe dit ook als je weer weggaat. Ook bij sociale gelegenheden.

Tip 3

Omhelzingen, zoenen en aanraken is niet gepast. Dit doen Britten alleen bij familie en heel goede vrienden. Geef je zakenrelatie dus liever geen Amerikaanse hug.

Tip 4

Britten hebben behoefte aan hun ‘personal space’. Ga dus niet te dichtbij staan.

Tip 5

Punctualiteit is heel belangrijk. Wees op tijd of een paar minuten te vroeg.

Tip 6

De manier van kleden in business is vrij formeel, voor mannen een donker pak, met een stropdas, voor vrouwen is een pakje, een jurk of een rok met blouse gepast. En ladies… draag niet te veel sieraden.

Tip 7

Het is niet gebruikelijk om relatiegeschenken uit te wisselen. Het is gepaster om een zakenrelatie uit te nodigen voor de lunch.

Tip 8

Small talk aan het begin van een meeting? Houd het veilig en snijd een onderwerp aan zoals bijvoorbeeld het weer, het voetbal of je reis.

Tip 9

Wees niet te direct. Onze directheid wordt soms als onbeleefd en grof ervaren.

Tip 10

En dames… wees niet verbaasd als iemand je darling, dearie of love noemt, dit is heel gebruikelijk en zeker niet bedoeld om je te versieren.

Heb jij nog een goede tip voor in business met de British? Deel m hieronder!

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *