Business English Telephone Phrases

Business English Telephone Phrases

Een telefoongesprek voeren, dat kan toch iedereen? Misschien is dat de eerste gedachte die in je opkomt bij het lezen van de titel van deze blog: Business English Telephone Phrases. Maar, er zit een groot verschil in het voeren van een informeel telefoongesprek en het voeren van een formeel telefoongesprek.

Het is erg belangrijk om ook op een professionele manier een telefoongesprek te kunnen voeren in het Engels. De kans is groot dat je namelijk wel eens een telefoongesprek moet voeren met een Engelstalige collega of zakenrelatie. Daarnaast zul je ontdekken dat het verbeteren van je telephone skills ook zorgt voor een verbetering in je algemene skillsrondom Engels praten! Daarom vandaag voor jou: Business English Telephone Phrases.

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Business English Telephone Phrases

 
Wees niet bang om fouten te maken
Wanneer je nieuwe telephone phrases leert, is de kans aanzienlijk dat je een fout maakt wanneer je ze voor het eerst gebruikt. Reken jezelf hier niet op af: van fouten maken leer je. Laat je dus niet weerhouden bij een fout en ga zelfverzekerd door. De kans is groot dat je het de volgende keer wél foutloos oplost.

Van fouten maken leer je
Heb je toch een foutje gemaakt? Schrijf hem eens op. Daarnaast kan je ook zinnen opschrijven waarvan je niet zeker weet of de grammatica klopte of je ze goed hebt uitgesproken. Achteraf kan je dan op onderzoek uitgaan: hoe werkte die grammatica precies, en hoe spreek je dat ene woord nu uit?

Probeer elke dag drie nieuwe telephone phrases te gebruiken
Daag jezelf uit door elke dag drie nieuwe telephone phrases te gebruiken: ga uit je comfort-zone! Het is namelijk belangrijk om nieuw geleerde woorden of zinnen direct in het dagelijks leven te gebruiken, anders vergeet je ze een stuk sneller. Op die manier train en vergroot je je actieve vocabulaire.

Aan de slag!

Hier volgen een aantal Business English telephone phrases die je móet kennen wanneer jij in het Engels een telefoongesprek voert.

De telefoon opnemen

“Good morning / Good afternoon. [De naam van jouw bedrijf], [jouw naam] speaking, how may I help you?”

Een reden geven

“Good morning. I am calling to ask about…”
“Good afternoon. I am calling to discuss…”
“I am calling to clarify…”
“Could you please tell me…”

Small Talk 

Tijdens een Engels telefoongesprek wordt ook bij zakelijke gesprekken vaak gebruik gemaakt van Small Talk. Small Talk is het voeren van een kort gesprekje voordat je ter zake komt. Dit kan over het weer gaan, of je kan een vraag stellen die laat merken dat je interesse hebt in je gesprekspartner.
“Hi [de naam van je gesprekspartner], thank you for calling me. How are you?”
“How are you getting on with…?”
De tweede voorbeeldzin gebruik je wanneer je je gesprekspartner al kent, en op de hoogte bent van bepaalde zaken waar hij of zij mee bezig is.

Het aannemen of afgeven van een boodschap

“I am terribly sorry, he/she is not here at the current moment. Can I take a message?”
“I am afraid he/she is not available at the moment. Can I take a message?”
“I will give him/her your message as soon as he/she gets back.”
“Could you please take a message? Please tell him/her that…”
“I would like to leave him/her a message. Could you please let him/her know that…”

Het herhalen van informatie

 “Could you spell that for me, please?”
“Let me see if I got that right, [herhaal informatie]”
“Would you mind speaking up a bit? I can’t hear you very well.”
“I am sorry, I did not quite catch that. Could you repeat it please?”

Natuurlijk zijn er nog veel meer onderwerpen, acties, en voorbeeldzinnen te bedenken omtrent Business English telephone phrases. Ben jij benieuwd geworden naar nog meer tips?

Over een tijdje komt Business English telephone phrases (part II) uit, zodat je je kennis over Engelse telefoongesprekken nog verder kunt uitbreiden. Heb je een vraag over het voeren van een Engels telefoongesprek? Laat het weten in de reacties!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reacties (2)

  1. Heel fijn om de cursus te volgen zijn hele leuke/goede tips en tricks dus heel leerzaam om mijn Engels op nivo te brengen.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *