british accents

British Accents Break

Het is altijd belangrijk, bij wat je ook doet, om even te pauzeren. Of het nu om werk gaat, sporten, het leren van iets nieuws of een vervelend klusje. En wat is nou een betere manier om te ontspannen dan met deze hilarische filmpjes over British accents?

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Net zoals in Nederland spreken ze verschillende dialecten in de UK. Het rijmende Cockneydialect is hier een bekend voorbeeld van, maar er zijn er nog veel meer. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van een aantal grappige fragmenten met bekende en minder bekende accenten. Kun jij verstaan wat ze zeggen?

We beginnen met een clip uit de film Hot Fuzz. Deze clip laat goed zien dat het voor de Britten zelf ook moeilijk kan zijn om elkaar te verstaan :-).

Om het wat makkelijker te maken, heeft de volgende clip ondertiteling. Cockney (rondom Londen) klinkt altijd zo kleurrijk!

Volgens komediant Michael Mcintyre klinkt het Yorkshire accent ongeveer zo. Misschien een beetje overdreven, maar toch erg grappig.

En zo klinken Scouse (rondom Liverpool) en Geordie (rondom Newcastle) volgens Jimmy Carr:


Heb je ook geprobeerd om hem na te praten? En is het je gelukt?

Als je na deze break weer helemaal enthousiast bent geworden om aan jouw Engelse uitspraak te gaan werken, schaf dan zeker het e-boek IMPRESS met je Engelse uitspraak aan. Hierin gaan we dieper in op hoe jij van je Nederlandse uitspraak afkomt én hoe je je Engels kunt professionaliseren.

Heb jij nog meer leuke voorbeelden van of anekdotes over British accents? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (5)

  1. Ik ben helemaal weg van al die Britse accenten. Het ene nog mooier dan het andere. Ik hou van Mancunian (ook om het na te doen – hilarisch!) zoals het Mancunian accent van Liam Gallagher http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/mancunian-teachers-under-pressure-stop-5059380

    En dan het Welsh…. als accent (en ja, als taal helemaal) dit heeft hele grappige elementen.. https://www.youtube.com/watch?v=kRGuF5f9DmM

    Waar ik zelf moeite mee heb, is het verstaan van Glaswegian… dat is echt een Britse accent voor gevorderden… 😉 Vinden andere Britten buiten Glasgow ook, is mijn ervaring hihihi!
    Kijk en luister hier maar naar: https://www.youtube.com/watch?v=nwc6BisdTBI

  2. Hoi Anneke, hilarische filmpjes, vooral die tweede. Ik ben hier zelf zeker tegenaan gelopen. Ik was op reis in Afrika, met een groep Engelsen. Mijn Engels is vrij redelijk en dat van mijn vrouw ook, maar op een gegeven moment zei ik tegen haar “Ik versta ze helemaal niet, waar hebben ze het nou over?”. Nu had ik was last van de bijwerkingen van de malariaprofylaxe, dus ik dacht dat het daaraan lag. Maar nee, ook zij verstond ze niet. Dus op een gegeven moment maar even gezegd tegen ze, dat ik er niks van verstond. Zij lachen: zij vonden dat ik nogal bekakt Engels sprak 🙂 . Enfin, vanaf dat moment deden ze telkens als ik in de buurt was hun best om zich voor mij verstaanbaar te maken 🙂

  3. Heel erg geestig! Heb echt in een deuk gelegen en kan er weer helemaal tegenaan. ’t is alleen een beetje laat nu, maar voor de volgende keer een goede tip. Vind vooral Michael Mcintyre zo ongelofelijk grappig. Kijk wel vaker naar zijn filmpjes en lig altijd in een deuk.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *