academische Engelse woordenschat

Breid je academische Engelse woordenschat uit met dit onwijs leuke muziekspel!

Er is één specifiek college tijdens mijn studie Engels die me altijd bij zal blijven. Dat was tijdens Academic Communication Skills, een vak dat de volledige focus legde op academische Engelse gespreksvaardigheden. Waarom ik (Jonne Roelofs) nog steeds wel eens aan dat ene college denk? We moesten een geweldige opdracht doen die naast hilarisch ook écht enorm leerzaam was. Ik heb zo gelachen die dag, en heb tegelijkertijd flink wat nieuwe woorden aan mijn academische Engelse woordenschat kunnen toevoegen.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Academische Engelse woordenschat

 
Die opdracht ga ik vandaag met je delen. Je kunt hem alleen doen, of met een stel vrienden, je partner, een aantal collega’s… noem maar op. Het enige wat je nodig hebt is een woordenboek of een telefoon of computer met internetverbinding zodat je toegang hebt tot een online woordenboek.

Maak teams en kies met je team een redelijk bekend liedje uit. Het idee? Zoek een deel in dit liedje op, zoals het refrein of een couplet, en ga aan de slag met de woorden. Probeer samen met je teamgenoten het liedje om te schrijven naar academische en formele woorden, maar zorg dat de betekenis hetzelfde blijft. Vervolgens moeten de verschillende teams de ‘academische liedjes’ proberen te ontrafelen!

Tip: heb je niemand om mee te raden? Deel dan jouw academische liedje in de reacties! Dan kun je vervolgens de songteksten die in andere reacties binnen zijn gekomen proberen te ontcijferen!

Dit is niet alleen een grappige opdracht, maar ook nog eens heel leerzaam. Je gaat namelijk actief op zoek naar academische en formele Engelse woorden die je misschien eerder nog niet kende. Een perfecte oefening om je Engelse woordenschat uit te breiden dus! Hetzelfde geldt voor wanneer je de songteksten van de andere teams moet ontrafelen. Dan ga je ook weer opzoek naar betekenissen van woorden en moet je zelf nadenken over mogelijke synoniemen.

Om je alvast warm te stomen deel ik het stukje songtekst dat ik een paar jaar geleden tijdens het college heb geschreven. Kan jij erachter komen om welk liedje dit gaat? Laat het weten in de reacties!

Welk nummer is dit?

You inhabit the role of the alluring manoeuvring female sovereign
Blooming in youthful age, and generous
Only the cardinal number ten plus seven: summers have passed
Alluring manoeuvring female sovereign
Undergo the waves of sound of the small percussion instrument
Oh, truly
You are able to move your feet and body to the music
You are capable to trip the light fantastic
Occupying the temporal length of events of your existence
Oh, perceive with eyes, that mademoiselle, examine that display
Relish the alluring manoeuvring female sovereign

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *