zakelijk engels verbeteren

Beste tip ever om je zakelijk Engels te verbeteren

Wat kun je het allerbeste kunt doen om je zakelijk Engels te verbeteren? Echt mijn toptip die gegarandeerd helpt? Ik geef deze tip aan al mijn klanten mee, want makkelijker en sneller je zakelijk Engels verbeteren kan haast niet.

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Zakelijk Engels Verbeteren

Luister naar boeken!

Echt, ik meen het! Veel mensen (hoewel jij misschien een uitzondering bent) lezen niet graag, of hebben er gewoon geen zin in, hoewel lezen natuurlijk ook een zeer goede manier is om je Engelse taal te verbeteren. Tv kijken kan ook, maar dan wordt een verhaal ondersteund door beelden en hoef je je niet volledig te focussen. Als je alleen luistert moet je je verplicht focussen op het verhaal. (Koptelefoon is handig.)

Zoek een boek uit dat je leuk vindt! Heel belangrijk want anders houd je het niet vol. Het kan een roman of een thriller zijn maar ook een managementboek of iets anders wat je interesse heeft. Ik luister bijvoorbeeld graag naar Brian Tracy, een coach op het gebied van professional development.

Waarom?

Luisteren naar boeken is goed voor je taalgevoel, voor de zinsopbouw, voor het vergroten van je woordenschat, voor het gebruik van de werkwoordstijden en voor het verbeteren van je uitspraak. Luisteren kan in bed, op de bank, onderweg en op vakantie. Maar ook tijdens (vervelende) huishoudelijke klussen. Sla je twee vliegen in een klap.

Ik weet niet of het voor jou of je functie van belang is, maar je kunt er eventueel op letten of het een Amerikaans Engels, Brits Engels of nog een ‘andersoortig’ Engels is. Vaak kun je vooraf naar een fragment beluisteren om te horen of de stem je aanstaat. Zou ik zeker doen.

Hoe kom je aan een luisterboek?

Via alle bekende boekensites kun je Engelstalige luisterboeken aanschaffen.
Kijk eens op: www.bol.com, www.amazon.com, www.barnesandnoble.com, of www.waterstones.com.

Maar het allermakkelijkst is het om een app te downloaden op je tablet of smartphone. Zoek op: audiobooks. Zo staat het boek meteen op jouw apparaat. Erg handig om je zakelijk Engels te verbeteren. Bovendien hebben sommige apps ook gratis luisterboeken.

Naar welk boek luister jij momenteel of heb je een favoriet luisterboek? Wij willen het graag weten. Laat hieronder een berichtje achter.

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (2)

  1. Ik luister vooral veel naar personal development boeken, onder andere Brian Tracy. Een echte favoriet heb ik niet. Brian Tracy spreekt mij wel het meest aan. Voor mij is vooral de tem belangrijk.

    Het heeft mij Engels zo verbeterd, dat ik zelfs Engelse zinsconstructies in het Nederlands gebruik. Mijn Nederlands verengelst om het maar zo te zeggen.

    • Hoi Esther, zelf luister ik ook graag naar Brian Tracy, maar dat heeft vooral met het onderwerp te maken. En ook met zijn stem denk ik. Een klant van mij luistert momenteel naar ‘Talk less, say more’, schijnt erg goed te zijn. Daarvoor heeft hij naar ‘Getting things done’ geluisterd. Het is echt een ideale manier om je Engels te verengelsen. En het kan onderweg. In de auto, in het vliegtuig….

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *