Ben ik de nieuwe koploper?

Op het moment dat het lesgeven op mijn pad kwam, wist ik dat ik moest gaan werken aan mijn ‘ondernemerskwaliteiten’ omdat ik a. nog nooit een eigen bedrijf had gehad en b. als ik het doe dan wil ik het wel goed doen. Zo ben ik in aanraking met OpenCircles gekomen.

BETER IN HET ENGELS COMMUNICEREN?

Ontdek hoe je je zakelijk Engels zo snel mogelijk up-to-speed krijgt voor jouw rol, functie en werksituatie.

OpenCircles geeft trainingen aan zzp’ers op het gebied van ondernemen, financiën en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb daar intussen al vele trainingen gevolgd en mijn bedrijf krijgt nu ook steeds meer de juiste vorm, die het beste bij mij en mijn visie past. Door de trainingen heb ik geleerd keuzes te maken en… dat was niet altijd leuk. Ik heb talen laten vallen (au!), heb mijn doelgroep gedefinieerd en mijn website aangepast.
Dit alles met maar een ding in gedachten: Ik wil mijn klanten op de juiste manier helpen, zodat de taal niet langer een belemmering vormt in het dagelijks functioneren op de werkvloer, maar ik wil dat zij in het Engels zelfverzekerd en op hetzelfde niveau kunnen functioneren als in het Nederlands.’ Uit ervaring wist ik namelijk hoe lastig het was om ergens te werken zonder dat je de taal goed spreekt.

OpenCircles gaat dit jaar een boek uitgeven met daarin 13 koplopers, net zoals zij vorig jaar hebben gedaan. Omdat ik anderen met mijn verhaal graag wil inspireren heb ik mij als koploper aangemeld. Mijn hele aanmelding is te lezen op de website van OpenCircles.

De drie belangrijkste lessen uit de trainingen die ik heb geïmplementeerd zijn:
Met stip op 1: where attention goes, energy flows and results show. Als je gecommitteerd bent, een doel stelt (op de juiste manier) en daar aandacht aan schenkt, dan begint de energie in het universum te stromen. Het is zo ontzettend waar dat het bijna eng is.

Being perfect – get over it! Ik was altijd zo druk met de puntjes op de i. Such a waste of time! Goed is goed genoeg en dat geldt voor alles, niet alleen in business, maar ook in mijn privéleven.

Mini me v. Maxi me
– Ik dacht voorheen werkelijk, wat heb ik nog toe te voegen aan alles wat er al te verkrijgen is op het gebied van taaltrainingen en cursussen, maar ik ben gaan inzien dat ik heel veel heb toe te voegen, door de enorme hoeveelheid ervaring die ik heb (ik heb meer dan 10 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, een paar keer de wereld rond gereisd en meer dan 40 boeken naar het Nederlands vertaald) en dat ik dat een ander niet mag onthouden. I can help!

Wish me luck!
Anneke

Stemmen op me kan niet 🙂 maar een reactie zou ik tof vinden!

Reacties (3)

  1. Voor mij ben jij allang een Koploper!!!
    Je bent inspirerend, humoristisch en een geweldige doorzetter. Ik heb jou in de afgelopen periode enorm zien groeien. En je bent er voor mij op mijn moeilijke momenten. Ik zeg met recht ben jij DE Koploper van 2014!!!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *