Engelse afkortingen die niet bestaan

Be careful met afkortingen!

Hoewel het onderwerp afkortingen al eens eerder is behandeld op dit blog, wil ik er toch nog een keer aandacht aan besteden. Want zelfs met de ingekorte versie van een woord kun je de mist ingaan. Sommige Engelse afkortingen bestaan namelijk helemaal niet en anderen worden op een andere manier geschreven. Als je dit niet door hebt, ligt steenkolenengels op de loer. En dat willen we juist voorkomen!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Engelse afkortingen die niet bestaan

Eerdere artikelen

🔗 Kort door de bocht Afkortingen die beginnen met de A en de B.
🔗 Why is abbreviation such a long word? Afkortingen die beginnen met de C en de D.

De volgende afkortingen bestaan niet in het Engels. Wist je dat?
a.o. – among other things
b.t.w. – by the way (is alleen sms-taal)
f.e. – for example
i.o. – instead of
s.a. – such as
s.o.s. – see other side

Daarnaast zijn er ook afkortingen die vaak net even anders zijn. Dit zijn de juiste afkortingen voor de volgende woorden:
number – no.
million – m
billion – bn
approximately – approx.
page – p.

Ook met hierbij moet je dus opletten!

Vragen over Engelse afkortingen die niet bestaan? Stel ze hieronder!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reacties (26)

  • Beste Joke,

   Je kan de lijst met Engelse afkortingen ontvangen door op de groene download-klop te klikken onderaan het bericht. Hopelijk heb ik je hiermee geholpen!

 1. Dear Anneke,

  Blijkbaar gebruik ik al jaren afkortingen die helemaal niet bestaan… time to improve I’d say! I will be very grateful if you would be so kind to send me your PDF file with proper abbreviations. Looking forward to it, wishing you a great weekend!

  Best regards,
  Sander

  • Dear Sander, wat goed dat je doelbewust aan de slag wilt gaan met het bijspijkeren van je kennis over Engelse afkortingen! Ik stuur het overzicht met veelvoorkomende afkortingen via de mail naar je toe. Succes! Have a nice weekend! Jonne

 2. Beste Anneke, lijkt me erg handig zo’n lijst met afkortingen. Op LinkedIn (onderdeel van onze strategie om mensen te vinden voor ons werk als recruiter) is het 1e bericht naar niet gelinkte personen beperkt in tekens, dus afkortingen juiste afkortingen onmisbaar. Zou je die willen sturen? Zo ben ik concreet nog steeds op zoek naar de afkorting van het woord business. Alvast veel dank!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *