apps om engels te verbeteren

De beste manieren om onderweg je Engels te verbeteren

Zomer! Is het voor jou de ultieme periode van ontspanning? Of de periode waarin je eindelijk toekomt aan zaken waar je eerder de tijd niet voor had? Deze tijd is in ieder geval ideaal om te investeren in vaardigheden die ook nog wat opleveren na de zomer, zoals het verbeteren van je Engels. Een handige manier om dat te doen is door apps om Engels te verbeteren te gebruiken. Bijvoorbeeld onderweg naar je vakantiebestemming. En wat dacht je van een podcast of online training? Vandaag deel ik de beste apps om Engels te verbeteren met je (en andere manieren)!

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Onderweg je Engels verbeteren

1. Improve Your Vocabulary – audio-training van Improve Your Business English

Improve Your Vocabulary | betaalde training

Naast apps om Engels te verbeteren zijn er natuurlijk ook online trainingen. Deze audio-training bestaat uit PDF’s en downloadbare audiobestanden, waardoor het superhandig is voor onderweg! De training focust op het vergroten van Engelse woordenschat. Tegelijkertijd verbetert deze je uitspraak, zinsopbouw en tekstbegrip. En dat in slechts 10 minuten per les!

2. Fluentu – app

iOS | 2 weken gratis proefperiode

FluentU maakt gebruik van allerlei verschillende video’s zoals muziekclips, commercials, nieuws en presentaties. Dit zorgt ervoor dat je niet enkel leest, maar tegelijkertijd kunt luisteren. De app bevat veel uitleg en testen, zodat je kunt checken of je alles goed begrijpt.

3. Rosetta Stone – app

Android | iOS | de eerste les is gratis

In deze app kun je kiezen voor welke variant van Engels je gaat: Brits Engels of Amerikaans Engels. De app bevat onder andere tests, maar heeft ook spraakherkenning. Zo kun je een woord uitspreken en de ingebouwde technologie geeft je direct feedback op je uitspraak.

4. One LinGo – app

Android | iOS | gratis

In deze apps vind je nieuwe woorden en uitdrukkingen uit het zakelijk Engels. De app bevat onder andere flashcards en een functie die zich richt op uitspraak en je Engelse woorden in verschillende accenten laat horen.

5. Business English – Vocabulary & Lessons in Context – app

iOS | gratis

Deze app heeft allerlei filmpjes waarin aspecten van zakelijk Engels worden uitgelegd gesorteerd per onderwerp. Het zijn echter allemaal video’s van Youtube, dus deze app kan alleen gebruikt worden als er een internetverbinding is.

6. LearnEnglish Grammar – app

Android | iOS | beperkte versie gratis, volledige versie betaald

Heb je moeite met grammatica? Deze app zorgt er voor dat je grammatica weer tip top in orde komt! De app is geschikt voor leerders van het Engels van verschillende niveaus. Je oefent door multiple-choice vragen en invulvragen en het maken van een toets. De linkjes in dit bericht linken naar de Britse versie van de app, maar er is ook een Amerikaanse versie van de app! Die vind je door ‘UK’ achter de naam van de app te typen in de Playstore of de Appstore.

7. Improve Your Grammar – online-training van Improve Your Business English

Improve Your Grammar | betaalde training

Als je de basis van het Engels, de grammatica, zoals werkwoordstijden, vervoegingen en woordvolgorde niet hebt geautomatiseerd, dan zul je altijd blijven hakkelen en aarzelen als je Engels spreekt of schrijft. Verbeter met deze no-nonsense online training de grammaticale basis van je zakelijk Engels. Gericht op werkwoordstijden, het vervoegen van werkwoorden en de zinsopbouw.

Nog een goede tip voor een app op het gebied van zakelijk Engels? Wil je deze hieronder met ons en de andere lezers delen?

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *