afspraken maken in het engels

Agree to Disagree

Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen over afspraken make in het Engels: de plaatjes met “What we say” tegenover “What we mean”. Soms zeggen we namelijk het één, maar bedoelen we iets compleet anders. Het één zeggen en het ander bedoelen is soms onschuldig, maar kan ook hét verschil maken.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Afspraken maken in het Engels

Agree to disagree

Denk maar eens aan afspraken maken. In Nederland weten we dat als iemand “misschien” zegt als jij hem of haar uitnodigt, er een behoorlijke kans is dat diegene niet op komt dagen. Maar kun jij ook tussen de regels door lezen bij afspraken maken in het Engels?

In dit artikel vind je verschillende varianten van antwoorden op een uitnodiging of voorstel tot een afspraak: ja, nee, en misschien. Handig voor bij het afspraken maken in het Engels: zowel als je zelf een antwoord nodig hebt of als je zeker wilt weten wat het antwoord van de ander precies inhoudt. Het klinkt misschien simpel, maar je kan maar nooit te zeker weten dat je het goed doet! Daarnaast zijn zulke lijstjes ook altijd handig als je eens wat variatie wilt gebruiken in je taal.

Manieren om ‘ja’ te zeggen

Deze manieren kun je gebruiken om ja te zeggen tegen van alles: van een verzoek van je collega om iets te regelen tot een vraag van je baas of je van plan bent om bij de vrijdagmiddagborrel te zijn.

No problem!
Certainly.
I would be happy to.
I would be glad to.
You got it.
Okay.
Sure!
Absolutely
Yes, of course.

Manieren om ‘nee’ te zeggen

Alleen ‘nee’ kan soms erg bot klinken. Daarom vindt je hier een paar beleefdere varianten als je een negatief antwoord moet geven bij het maken van afspraken in het Engels.

No, but thank you.
I would like to, but …
I would love to, but …
No, thanks.
I wish I could, but …
I’m sorry, but I am not going to be able to…
I’m afraid that I can’t.
I appreciate the offer, however …

En als je het niet zeker weet?

Gebruik dan “Perhaps” of “I’m not sure”.

Over welk onderwerp zou jij meer willen lezen op ons blog? Laat het weten in een reactie en wie weet zie je het artikel binnenkort verschijnen!

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *