About us

Wie ben ik?

Ik heb meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt en daarna in Nederland diverse internationale functies in het bedrijfsleven bekleed. Na het voltooien van mijn opleiding tot tolk-vertaler ben ik zeven jaar actief geweest als freelance vertaler. In deze periode heb ik meer dan 40 boeken, romans en biografieën naar het Nederlands vertaald. Daarna ben ik mijzelf geheel gaan richten op het doorgeven van mijn kennis.

Mijn expertise en praktijkervaring zet ik nu graag in om jouw Engels naar ‘the highest possible level’ te brengen.

Warm regards,
Anneke Panella-Drijver

about-me-1

about-soundcloud

De wereldzeeën

Van jongs af aan ben ik al met andere landen en culturen bezig. Mijn vader reisde veel voor zijn werk en nam altijd buitenlandse tijdschriften mee. Zo ontstond mijn interesse in talen en reizen. Na mijn opleiding ben ik direct naar het buitenland vertrokken.

In eerste instantie heb ik in een hotel aan de Adriatische kust van Italië gewerkt, waar ik, midden tussen de Italianen, goed Italiaans heb geleerd.

Het grootste gedeelte van mijn toeristische carrière heb ik aan boord van cruiseschepen doorgebracht. Ik had altijd functies aan de ‘hotelkant’ van het schip en daardoor veel contact met de internationale gasten. In deze periode heb ik letterlijk een paar keer rond de wereld gevaren, op de Queen Elizabeth 2, één van de beroemdste ocean liners ooit.

Weer aan vaste wal…

Na zes jaar op zee vond ik het mooi geweest en ben ik weer in Nederland gaan wonen waar ik na diverse internationale posities binnen ‘corporate Nederland’ ben begonnen aan de opleiding tolk/vertaler aan het ITV, de hogeschool voor Tolken en Vertalers.

Na het afronden van deze studie heb ik mij gevestigd als boekvertaler. Ik vertaalde zowel thrillers en romans als non-fictie boeken. Klik hier als je het wilt zien welke (meer dan veertig) boeken ik heb vertaald.

IMPROVE YOUR BUSINESS ENGLISH

Door de jaren heen werd ik steeds vaker gevraagd om taaltrainingen te geven. Hierdoor ontdekte ik ook mijn ware passie: professionals internationaal succesvol op de kaart zetten door hun kennis van het Engels te vergroten, zodat ze vol zelfvertrouwen en met overtuiging in het Engels kunnen communiceren.

Na eerst jarenlang kennis te hebben vergaard in het buitenland, deze vervolgens te hebben verdiept, geef ik mijn kennis nu door aan jou. Als jij het tenminste belangrijk vindt om ook op internationaal vlak op een professionele manier je voetsporen in deze wereld achter te laten.

Inmiddels heb ik honderden professionals, zowel individueel als in groepen, begeleid om dit doel te bereiken. Ik doe dit samen met een geweldig team van freelance coaches/trainers.

(E-)BOEKEN

Om nog meer mensen op dit vlak te kunnen helpen, heb ik mijn kennis en ervaring gebundeld in een aantal boeken. Mijn boek is eind 2016 verschenen: Master Your Business English – Communicate with power in 7 Simple Steps, en beschrijft mijn to-the-point methode om jouw zakelijk Engels te professionaliseren.

Daarnaast heb ik een vijftal e-boeken gepubliceerd. Deze boeken maken deel uit van de serie – IMPRESS with your Business English:
> IMPRESS met je Engelse presentatie – In 10 stappen naar een fabulous presentatie in het Engels.
> IMPRESS met je Engelse e-mail – In 5 stappen naar een awesome e-mail in het Engels.
> IMPRESS je Engelstalige klanten – Met de verschillen tussen BritsEngels en Amerikaans Engels.
> IMPRESS met je Engelse uitspraak – 10 tips om van je Hollandse uitspraak af te komen.
> IMPRESS & Express – 7 vragen over vergaderen in het Engels beantwoord

about-anneke2

Anneke als spreker

 
Zoek je een inspirerende en enthousiaste spreker voor je seminar, event of (netwerk)bijeenkomst? Een spreker die de deelnemers vertelt over de impact van zakelijk Engels op je product, dienst, werknemer en bedrijf?

Ik ben beschikbaar als spreker voor lezingen, interactieve presentaties en workshops.

Voorbeelden van onderwerpen:

  • Meest gemaakte fouten in het Engels door Nederlanders – als workshop of quiz
  • De zin of onzin van zakelijk Engels
  • Zakelijk Engels – Wat is het belang voor je bedrijf?

 
Ik neem de deelnemers mee in een passend, beeldend en aansprekend verhaal. Ze vertrekken met nieuwe inspiratie, inzichten, praktische tips en bewustzijn. En natuurlijk niet te vergeten: meer impact!

Afhankelijk van het onderwerp en de opzet van de bijeenkomst kan de tijdsduur in overleg variëren tussen een kwartier en een paar uur.

Zij spreekt
Het sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen
Neem direct contact op met Anneke 0345 65 25 58 of mail !

Team

 

Anna Kaminska
Anna Kamińska
Marketing & communicatie
Leonie
Leonie Mgbemena
Social media
Margit
Margit Wilke
Video & audio
Ramona Stravers
Ramona Stravers
Virtual Assistant
Nanette Kalisvaart
Nanette Kalisvaart
Trainer
Nanette Kalisvaart
Trainer
In het kader van talen heb ik naast een knobbel en een juffrouw als moeder en in buitenlanden (Italië, Frankrijk, Engeland, Amerika) gewoond. Als Amerikanen vragen hoe het kan dat ik ‘zo goed Amerikaans’ spreek geef ik Dallas, Dynasty, McGyver & Oprah de schuld. Zij trainden mij al vanaf jonge leeftijd. Daarnaast heb ik 5 jaar samengewoond met een Amerikaan en heb ik in zowel Engeland als Amerika gewerkt en gestudeerd. Ik heb een eigen bedrijf en geef trainingen in orde, structuur, kantoorvakken, Microsoft Office-pakketten en Engels. Ik ben vooral van maatwerk en zoek graag met je naar de kortste weg.
Désirée Sietsema
Désirée Sietsema
Trainer
Désirée Sietsema
Trainer
Dankzij een afgeronde studie Engels en een trainersloopbaan bij KLM, heb ik nu een heerlijke baan in een breed werkveld. Ik train met zakenmensen “Business English”, ik til met Nederlanders de Nederlandse spelling naar een foutloos niveau en ik laat buitenlanders kennis maken met onze bijzondere taal. Verder werk ik met dienstverleners aan hun vaardigheden om te communiceren met allerlei soorten (on)tevreden klanten, uit verschillende culturen met verschillende verwachtingen. Praktijkgerichtheid staat daarbij altijd voorop waardoor er veel geoefend wordt: op papier, mondeling en middels rollenspellen.
Sandra Langenberg
Sandra Langenberg
Trainer
Sandra Langenberg
Trainer
'Engels was altijd al belangrijk voor mij. Als secretaresse/PA startte ik in het internationale bedrijfsleven. Ik behaalde mijn tolk-vertalers-diploma en werkte o.a. als zelfstandig vertaler. Ik heb veel gereisd en daarnaast een aantal jaren in het buitenland gewoond, een verrijkende ervaring! Inmiddels onderwijsbevoegd werkte ik 10 jaar als docent Engels en coördinator van een tweetalig vwo. Sinds zes jaar werk ik zelfstandig. Ik begeleid zowel particulieren als mensen in het bedrijfsleven bij het verbeteren van hun Engels. Mijn kracht ligt in kleinschaligheid, maatwerk en flexibiliteit. Opgewektheid en gevoel voor humor klinken door in mijn aanpak. Ik laat mensen graag ervaren hoe het is je meer ontspannen te bewegen in de Engelse taal en hoe effectief dat kan zijn. Ik vind het een uitdaging dat ook als freelancer te doen binnen Improve your Business English.'
Malinda van Rooy
Malinda van Rooy
Trainer
Malinda van Rooy
Trainer

Ik ben een energieke en veelzijdige professional met sterke communicatievaardigheden en een voorliefde voor didactiek. Gepassioneerd over het volgen van mijn nieuwsgierigheid, heb ik – naast mijn baan in het bedrijfsleven – mijn eigen onderneming Infinite Impact opgezet, waarmee ik als freelancer projecten ondersteun die gericht zijn op empowerment.

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, landen en culturen zorgt ervoor dat ik al jaren kies voor internationale settings: zowel tijdens mijn studies als later in diverse internationale functies in het bedrijfsleven. Ik had van jongs af aan een passie voor de Engelse taal, en daarnaast is Engels van een hoog niveau natuurlijk een must voor het werken in een dynamische, internationale omgeving. In het bedrijfsleven heb ik herhaaldelijk ervaren hoe individuele kwaliteiten en geweldige ideeën verloren kunnen gaan door de taalbarrière die mensen ervaren in internationale betrekkingen. En wat is dat zonde!

Daarom zet ik mijn expertise en praktijkervaring graag in als Trainer van het Improve Your Business English team: zodat jij de impact kunt maken die je voor ogen hebt en net zo veel zelfvertrouwen ervaart in een internationale omgeving als wanneer je zaken in het Nederlands doet.

Gijs Palsrok
Gijs Palsrok
Trainer
Gijs Palsrok
Trainer
“Gijs Palsrok (Veghel, 1981) is een tweede generatie docent Engels in het voortgezet onderwijs (@MeesterGijs). Als jonge enthousiasteling verandert Palsrok graag de vorm en inhoud van het ouderwetse onderwijssysteem. Hij is een groot voorstander voor sociale media en ICT-toepassingen binnen en buiten de klas, zonder verlies van deskundigheid van docenten.

Lesgeven is reageren op leerlingen en niet regeren over ze. Onderwijs moet jongeren voorbereiden op de toekomst en daarvoor moeten docenten, volgens Palsrok, continu de vergulde grenzen van comfort verleggen. Naast lesgeven spreekt en schrijft de jonge docent over het onderwijs (@GijsPalsrok).”