About me

Wie ben ik?

Ik heb meer dan tien jaar in het buitenland gewoond en gewerkt en daarna in Nederland diverse internationale functies in het bedrijfsleven bekleed. Na het voltooien van mijn opleiding tot tolk-vertaler ben ik zeven jaar actief geweest als freelance vertaler. In deze periode heb ik meer dan 40 boeken, romans en biografieën naar het Nederlands vertaald. Daarna ben ik mijzelf geheel gaan richten op het doorgeven van mijn kennis.

Mijn expertise en praktijkervaring zet ik nu graag in om jouw Engels naar ‘the highest possible level’ te brengen.

Warm regards,
Anneke Panella-Drijver

about-me-1

about-soundcloud

De wereldzeeën

Van jongs af aan ben ik al met andere landen en culturen bezig. Mijn vader reisde veel voor zijn werk en nam altijd buitenlandse tijdschriften mee. Zo ontstond mijn interesse in talen en reizen. Na mijn opleiding ben ik direct naar het buitenland vertrokken.

In eerste instantie heb ik in een hotel aan de Adriatische kust van Italië gewerkt, waar ik, midden tussen de Italianen, goed Italiaans heb geleerd.

Het grootste gedeelte van mijn toeristische carrière heb ik aan boord van cruiseschepen doorgebracht. Ik had altijd functies aan de ‘hotelkant’ van het schip en daardoor veel contact met de internationale gasten. In deze periode heb ik letterlijk een paar keer rond de wereld gevaren, op de Queen Elizabeth 2, één van de beroemdste ocean liners ooit.

Weer aan vaste wal…

Na zes jaar op zee vond ik het mooi geweest en ben ik weer in Nederland gaan wonen waar ik na diverse internationale posities binnen ‘corporate Nederland’ ben begonnen aan de opleiding tolk/vertaler aan het ITV, de hogeschool voor Tolken en Vertalers.

Na het afronden van deze studie heb ik mij gevestigd als boekvertaler. Ik vertaalde zowel thrillers en romans als non-fictie boeken. Klik hier als je het wilt zien welke (meer dan veertig) boeken ik heb vertaald.

IMPROVE YOUR BUSINESS ENGLISH

Door de jaren heen werd ik steeds vaker gevraagd om taaltrainingen te geven. Hierdoor ontdekte ik ook mijn ware passie: professionals internationaal succesvol op de kaart zetten door hun kennis van het Engels te vergroten, zodat ze vol zelfvertrouwen en met overtuiging in het Engels kunnen communiceren.

Na eerst jarenlang kennis te hebben vergaard in het buitenland, deze vervolgens te hebben verdiept, geef ik mijn kennis nu door aan jou. Als jij het tenminste belangrijk vindt om ook op internationaal vlak op een professionele manier je voetsporen in deze wereld achter te laten.

Inmiddels heb ik honderden professionals, zowel individueel als in groepen, begeleid om dit doel te bereiken.

(E-)BOEKEN

Om nog meer mensen op dit vlak te kunnen helpen, heb ik mijn kennis en ervaring gebundeld in een aantal boeken. Mijn boek is eind 2016 verschenen: Master Your Business English – Communicate with power in 7 Simple Steps, en beschrijft mijn to-the-point methode om jouw zakelijk Engels te professionaliseren.

Eerder heb ik een viertal e-boeken gepubliceerd. Deze boeken maken deel uit van de serie – IMPRESS with your Business English:
> IMPRESS met je Engelse presentatie – In 10 stappen naar een fabulous presentatie in het Engels.
> IMPRESS met je Engelse e-mail – In 5 stappen naar een awesome e-mail in het Engels.
> IMPRESS je Engelstalige klanten – Met de verschillen tussen BritsEngels en Amerikaans Engels.
> IMPRESS met je Engelse uitspraak – 10 tips om van je Hollandse uitspraak af te komen.

about-anneke2

Anneke als spreker

 
Zoek je een inspirerende en enthousiaste spreker voor je seminar, event of (netwerk)bijeenkomst? Een spreker die de deelnemers vertelt over de impact van zakelijk Engels op je product, dienst, werknemer en bedrijf?

Ik ben beschikbaar als spreker voor lezingen, interactieve presentaties en workshops.

Voorbeelden van onderwerpen:

  • Meest gemaakte fouten in het Engels door Nederlanders – als workshop of quiz
  • De zin of onzin van zakelijk Engels
  • Zakelijk Engels – Wat is het belang voor je bedrijf?

 
Ik neem de deelnemers mee in een passend, beeldend en aansprekend verhaal. Ze vertrekken met nieuwe inspiratie, inzichten, praktische tips en bewustzijn. En natuurlijk niet te vergeten: meer impact!

Afhankelijk van het onderwerp en de opzet van de bijeenkomst kan de tijdsduur in overleg variëren tussen een kwartier en een paar uur.

Zij spreekt
Het sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen
Neem direct contact op met Anneke 0345 65 25 58 of mail !

Team

 

Anna Kaminska
Anna Kamińska
Marketing & communicatie

Leonie
Leonie Mgbemena
Social media

Margit
Margit Wilke
Video & audio

Carlos
Carlos Mastenbroek

Ramona Stravers
Ramona Stravers
Virtual Assistant