Synoniemen voor 'a lot'

‘A Lot’ of synonyms

Wanneer je Business English spreekt of schrijft, is het belangrijk om zakelijke taal te gebruiken. Het kan echter lastig zijn om formeler Engels te gebruiken. Engels is al niet je eerste taal, wat de kans groot maakt dat je soms terugvalt in algemene Engelse spreektaal. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn zodat je dit kunt voorkomen.

Concreet zakelijk Engels gebruik vergroot namelijk je professionaliteit enorm! Zoals al vaker is aangegeven: gebruik descriptive English om dit te bevorderen. Bij descriptive English gebruik je in plaats van algemene termen meer specifiekere bewoordingen. Zo is je taalgebruik meer to the point, en komt jouw boodschap beter en sterker over.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Synoniemen voor a lot

 
Dit blog gaat gedetailleerd in op één woordje wat je waarschijnlijk vaak gebruikt in het Engels, namelijk: ‘a lot’. Maar, wist je dat dit simpele woordje enorm veel synoniemen heeft die misschien de situatie die jij wil omschrijven nog specifieker en beter beschrijft? Deze blog geeft je verschillende synoniemen voor a lot zodat jij deze kunt toepassen op je zakelijke Engelse taalgebruik.

Handige synoniemen

Definitie Omschrijving Voorbeeldzin
Abundance Great amount of Their colleague had an abundance of technical knowledge.
Cluster Group of something A cluster of people gathered together to listen to the presentation.
Gobs Multitude The man was granted gobs of research grant money in order to conduct his study.
Many Abundance; a lot Many colleagues were happy about the new business plan.
Collection A group of Their boss gave them a collection of essays.
Plenty Much We had plenty of help from the international colleagues.
Multitude A large group of John and Emma were considering the multitude of options available.
Heap A pile of There was a heap of rubbish on his office desk.
Loads A lot of She gathered loads of her colleagues together to propose her idea.

Het is belangrijk om goed naar de context van wat je wilt zeggen te kijken voordat je een van deze synoniemen voor ‘a lot’ gebruikt. Soms is een synoniem namelijk gepaster in de ene situatie dan in een andere. Maar, door ze toe te voegen aan jouw zakelijke Engelse taalgebruik zorg je er zeker voor dat de informatie die je over wilt brengen meer to the point is, wat je professionaliteit enorm bevordert!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *