effectief netwerken engels

6 Tips om effectief te netwerken in het Engels

Of je nu een doorgewinterde business professional bent, een ondernemer met een goedlopend bedrijf, begint aan een nieuwe stap in je carrière, of zelfs alleen nog maar aan het oriënteren bent: netwerken is altijd belangrijk. En dan ook echt altijd. Er zitten namelijk zoveel voordelen aan! Je kunt bijvoorbeeld enorm van je netwerk leren. Hoe pakt iemand een bepaalde zaak aan waar jij tegenaan loopt? Ik zou een compleet artikel kunnen schijven over de voordelen van netwerken, en misschien doe ik dat binnenkort ook wel!

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Effectief netwerken in het Engels

Vandaag geef ik je 6 tips om effectief te netwerken in het Engels. Zo haal jij, wie je ook bent en wat je doel ook is, het meeste uit je netwerk!

Tip 1 – Voorbereiding

Bereid jezelf voor op mogelijke netwerkmogelijkheden. Heb bijvoorbeeld altijd je contactinformatie (bijvoorbeeld op een business card) en wat informatie over je bedrijf bij de hand.

Tip 2 – Hoe presenteer je jezelf

Denk na over hoe jij jezelf wil presenteren. Of dat nu op LinkedIn is of in het echt tijdens een vergadering. Wie ben jij en waar staat je bedrijf voor? Wat wil je uitstralen naar anderen? Dit kan zo klein of zo groot zijn als je zelf wil, en nee, er komt hier nog niet eens perfect Engels bij kijken. Wat dacht je van de manier waarop je een hand schudt en hoe je oogcontact maakt?

Tip 3 – Vraag om hulp

Dat is namelijk een groot reden waarom jij je netwerk überhaupt opbouwt! Hulp vragen kan op zoveel manieren en je zult merken dat je enorm waardevolle tips zult krijgen van je netwerk. Of die tips nou komen van mensen uit hetzelfde straatje als jij, of met een compleet andere carrière.

Tip 4 – Online netwerken

Probeer te investeren in online netwerken. Of dat nu LinkedIn, Twitter, of andere social-mediasites zijn. Die bieden namelijk een heleboel extra informatie ten opzichte van in real life netwerken. Daarnaast kan je online nog beter op te hoogte blijven van waar de mensen in jouw netwerk mee bezig zijn.

Tip 5 – Stay in touch

Nadat je iemand hebt ontmoet of hebt toegevoegd op LinkedIn, eindigt het netwerken niet. Stuur bijvoorbeeld af en toe eens een gepersonaliseerd berichtje, of stop op een andere manier moeite in het onderhouden van het contact.

Bonus – Tip 6

Vind je het lastig om op een goede manier te netwerken? Want hoe zorg je er nu voor dat het naast goed Engels ook nog eens professioneel blijft? Misschien zijn de volgende blogs en podcasts dan iets voor jou!
Artikel 🔗 Netwerken in het Engels? We’ve got you covered! 
Podcast 🔗 Werk aan je netwerk
Podcast 🔗 De do’s en dont’s bij netwerken in het Engels
Podcast 🔗 Zo start je een interessant netwerkgesprek in het Engels

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *