bordspel spelletjes Engels

5x bordspelletjes om je Engels te verbeteren

Het verbeteren van je Engels hoeft helemaal geen saai of taai klusje te zijn. Wist je dat je je Engels gemakkelijk kunt verbeteren door middel van verschillende bordspelletjes? Sommige spellen, die in eerste instantie helemaal niet zijn ontworpen om taal te verbeteren, kunnen hier wél perfect voor dienen! In dit artikel behandel ik een aantal bordspelletjes waarmee jij op een leuke manier je Engels kunt verbeteren. Enne… er zijn ook nog eens heel veel online spellen waarmee dit kan. Die behandel ik in het artikel over 2 weken!

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

5 bordspelletjes om je Engels een boost te geven

bordspelletjes engels

Scrabble

Geen enkele lijst met bordspelletjes om je Engels te verbeteren kan Scrabble missen. Bij deze klassieker moet je bepaalde letters rangschikken om woorden te maken. De letters leveren in combinatie met het speelbord punten op. Het doel is om je tegenstanders te verslaan door de beste worden te schrijven.

Ben je bang dat je Engels niet goed genoeg is om lastige woorden te bedenken? Speel het met een woordenboek! Op die manier ben je in detail bezig met de Engelse taal, en je zult steeds beter de Engelse taal aan leren voelen. Hoe vaker je het doet, hoe sneller je je Engelse woordenschat verbetert!

Pictionary

Pictionary is enorm eenvoudig. Met het bordspel, een pen en papier, en een zandloper kan het spel al gespeeld worden. Het doel is zo snel mogelijk te raden wat een teamgenoot aan het tekenen is. Door middel van verschillende kaartjes wordt er bepaald wat er getekend moet worden. Op die manier ben je wederom bezig met de Engelse woordenschat. Je bent namelijk bewust bezig met de visualisatie van bepaald concept of woord wanneer je aan het tekenen bent, en daarnaast activeer je een groot deel van je Engelse vocabulaire wanneer je de tekening probeert te raden.

Rory’s Story Cubes

Dit spel bestaat uit 9 dobbelstenen, elk met verschillende figuren. Na het gooien van alle dobbelstenen is het doel een verhaal te maken rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. De enige regel: er zijn geen foute antwoorden. Je fantasie en creativiteit kun je dus de vrije loop laten! Hoe je hier je Engels door verbetert?

Je raadt het vast al: vertel de verzonnen verhalen in het Engels! Op die manier dwing je jezelf on the spot een Engels verhaal te bedenken, waarbij je beroep doet op je Engelse woordenschat, de grammaticaregels, de uitspraak, en noem maar op! Dit spel is perfect als je het spreken wil oefenen. Je zult merken dat je steeds makkelijker leert spreken tijdens een Engelse vergadering of presentatie! En nog een plus: het spel heeft allerlei verschillende uitgaves met verschillende thema’s. Zo kies je zelf wat je het leukste genre vindt. Laat die verhalen maar komen!

Dixit

Dit is een sprookjesachtig spel met een grote hoeveelheid prachtig geïllustreerde kaarten. Iedere speler heeft een aantal kaarten in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. Om de beurt is een speler de verteller, waarbij die een kaart uit zijn kiest en deze omschrijft door een woord, zin, geluid, of gebaar. Vervolgens kiezen de andere spelers een kaart uit hun eigen hand die zij het beste bij de omschrijving vinden passen. Alle kaarten worden vervolgens geschud en open op tafel gelegd, waarna het stemproces plaatsvindt.

Alle spelers (behalve de verteller) moeten vervolgens de kaart van de verteller proberen te ontdekken. Verbeter je Engels wederom door het complete spel in het Engels te leren. Zo dwing je jezelf out of the box te denken en om creatief om te gaan met de Engelse taal.

bordspelletjes engels

Codenames

Dit spel wordt in 2 teams gespeeld. Bij dit interessante woordspel ga je opzoek naar associaties tussen verschillende woorden. Voor je liggen 25 woordkaarten, en met een sleutelkaart wordt aangegeven welke woorden jij met je team weg moet spelen. Dit doe je door met één ander woord een connectie tussen twee (of meerdere) woorden te maken. Raadt de rest van team de woorden goed? Dan speel je de woorden weg.

Het team dat als eerste de woorden heeft weggespeeld, wint het spel. Maar let op: raadt de rest van het team een verkeerd woord? Dan kun je nog zo maar eens heel snel verliezen. Het is dus van belang dat de woorden die je noemt zo relevant mogelijk zijn. Dit doet een beroep op je Engelstalige woordenschat, waarbij je goed over de betekenissen na moet denken. Wat betekent het woord dat je wilt noemen nu precies, en kan het connotaties hebben met woorden die je juist niet weg moet strepen?

Tot slot
Gebruik jij wel eens een (bord)spel om je Engels te verbeteren? Of ga je een van deze spelletjes uitproberen? Laat het ons weten in de reacties!

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *